Advertisement

Englannin entinen huippulupaus vaihtamassa maajoukkuetta – kentän ulkopuoliset ongelmat pilasivat uran

Ravel Morrison oli 2010-luvun vaihteen kuumimpia nuorisopelaajia. Hän allekirjoitti ensimmäisen ammattilaissopimuksen Manchester Unitedin kanssa vuonna 2009 oltuaan 17-vuotias ja mm. Sir Alex Ferguson ja Rio Ferdinand kuvailivat pelaaja ”parhaaksi pelaajaksi minkä olivat nähneet tuossa iässä”.

Morrison teki debyyttinsä Unitedin edustusjoukkueessa lokakuussa 2010, kun joukkue voitti liigacupin ottelussa Wolvesin lukemin 3-2. Morrison pelasi lopulta kuitenkin vain kolme ottelua United-paidassa ja huippulupaavan pelaajan tuittupäinen luonne ja ongelmat kentän ulkopuolella aiheuttivat ongelmia.

Tammikuussa 2012 Morrison siirtyi West Hamiin kolmen ja puolen vuoden sopimuksella. Kaudella 2013-2014 keskikenttäpelaaja teki debyyttinsä Valioliigassa ja pelasi kauden aikana kaiken kaikkiaan 16 valioliigaottelua. West Ham vuosien (2011-2015) aikana kaudet vierähtivät pääasiassa sarjaporrasta alempana Birminghamissa, QPR:ssä ja Cardiffissa.

Ura junnasi paikallaan ja kentän ulkopuolella syytelista kasvoi. Parisuhdeväkivaltaa, todistajien uhkailua sekä homofobisia twiittejä. Kaikki syytteet eivät johtaneet tuomioon, mutta ongelmapelaajan maine oli valmis.

Vuonna 2015 Morrison siirtyi vielä Serie A:ssa pelaavan Lazion riveihin. Laziossakaan läpimurto ei onnistunut, vaan ensimmäisen kauden jälkeen mies lainattiin Queens Park Rangersiin Mestaruussarjaan ja tämän kauden hän on pelannut Meksikon liigassa Atlasin riveissä.

Meksikossa Morrisonin ura on ollut palautumassa raiteilleen, tehot ovat palanneet ja pian keskikenttäpelaaja voi löytää itsensä maajoukkueesta.

Ei suinkaan Englannin, vaan Jamaikan.

BBC kertoo, että 25-vuotias Morrison tapaa maaliskuussa Jamaikan jalkapalloliiton edustajia keskustellakseen edustusoikeuden vaihdosta. Manchesterissa syntynyt Morrison pelasi Englannin poikamaajoukkueissa sekä neljä kertaa myös alle 21-vuotiaiden maajoukkueessa, mutta hänellä on mahdollisuus edustaa myös Jamaikaa sukulaisuussuhteiden kautta.

Jamaikan maajoukkue voi tulla Morrisonille tutuksi hyvinkin pian, sillä hänet kutsuttiin Jamaikan maajoukkueleiritykselle, joka alkaa jo tulevana keskiviikkona. Jos kaikki etenee suunnitellusti, voi Morrison edustaa Jamaikan maajoukkuetta ensimmäisen kerran ensi syyskuussa.