Advertisement

Englannin maajoukkue maaliskuun peleihin valittu – mukana neljä mahdollista debytanttia

Englannin miesten maajoukkueen päävalmentaja Gareth Southgate on nimennyt 27 pelaajaa joukkueeseensa, joka pelaa maaliskuun lopulla harjoitusottelut Hollantia sekä Italiaa vastaan. Mukana on neljä pelaajaa, jotka eivät vielä maajoukkueessa ole pelanneet.

Burnleyn  maalivahti Nick Pope ja keskuspuolustaja James Tarkowski, Swansean keskuspuolustaja Alfie Mawson sekä Bournemouthin keskikentän keskustan pelaaja Lewis Cook ovat kaikki mahdollisia debytantteja. Cook oli maajoukkueen mukana jo marraskuun ottelussa Brasiliaa vastaan, mutta ei silloin päässyt kentälle.

Huomattavin poissaolija ryhmässä on ehdottomasti Harry Kane. Tottenhamin hyökkääjä loukkasi nilkkansa juuri viime viikonloppuna ja on pelikunnossa vasta ensi kuun puolella. Manchester Unitedin Chris Smalling ja Chelsean Gary Cahill ovat puolestaan pois keskuspuolustuksesta. Southgate on puhunut avoimesti Smallingin syöttötaitojen riittämättömyydestä. Cahill taas oli viime aikoina juuttunut seurajoukkueessaan penkin puolelle. Hän pelasi täydet minuutit viime viikonlopun voitokkaassa Crystal Palace -ottelussa, mutta se näyttö ei Southgatelle riittänyt.

Maalivahteja Southgate valitsi mukaan poikkeuksellisesti kolmen sijaan neljä. Popen lisäksi mukana ovat West Hamin Joe Hart, Evertonin Jordan Pickford sekä Stoken Jack Butland. Hart on valahtanut seurajoukkueessaan kakkosvahdiksi, mutta oli Englannin ykkösvalinta läpi karsintojen.

”Selkeästi ykkösmaalivahdin paikka on tarjolla”, Southgate kommentoi Sky Sportsin mukaan. ”Meidän näkökulmastamme Hart on ollut ykkönen läpi karsintojen, hän on tärkeä osa ryhmää joten haluamme pitää hänet mukana.”

Englanti kohtaa Hollannin 23. maaliskuuta ja Italian 28. maaliskuuta.

Joukkue kokonaisuudessaan:

Maalivahdit: Joe Hart, Jack Butland, Jordan Pickford, Nick Pope

Puolustus: Ryan Bertrand, Danny Rose, Harry Maguire, John Stones, Joe Gomez, James Tarkowski, Alfie Mawson, Kyle Walker, Kieran Trippier

Keskikenttä: Ashley Young, Eric Dier, Lewis Cook, Jake Livermore, Jordan Henderson, Jack Wilshere, Adam Lallana, Alex Oxlade-Chamberlain

Hyökkäys: Raheem Sterling, Marcus Rashford, Jesse Lingard, Dele Alli, Danny Welbeck, Jamie Vardy