Advertisement

Englannin maalivahtilegenda luottaisi Hartiin MM-vahtina

Englannin kesän MM-kisajoukkueen maalivahtitilanne on herättänyt keskustelua lähes koko kauden ajan. Pitkäaikainen ykkösmaalivahti Joe Hart on ollut ailahteleva ja menettikin pelipaikkansa West Hamissa pitkäksi aikaa. Toinen kokeneempi maalivahti Tom Heaton loukkaantui alkusyksystä eikä ole pelannut sen jälkeen. Muut vaihtoehdot, Jordan Pickford, Jack Butland ja Nick Pope ovat pelanneet paljon ja hyvin, mutta ovat maajoukkuetasolla vielä hyvin kokemattomia pelaajia.

Peräti 75 maaottelua Englannin maalilla vuosina 1988-2002 pelanneen David Seamanin mielestä kysymys on selvä. Hän luottaisi Hartiin Englannin ykkösmaalivahtina MM-kisoissa. Seamanin mielestä kaksi muuta valmentaja Gareth Southgaten joukkueeseen mahtuvaa ovat Pickford ja Butland.

”Minulle valinta on aina ollut Joe. Tietenkin nuo kaksi muuta kaveria alkavat olla jo hyvin lähellä”, Seaman kommentoi Sky Sportsin mukaan. ”Joe on onneksi päässyt taas pelaamaan West Hamissa mikä auttaa varmasti, se tekee Garethin päätöksestä vaikean mikä se tuleekaan olemaan.”

Seamanin mielestä nimenomaan Hartin kokemus on se ominaisuus, joka nostaa hänet muiden ehdokkaiden edelle.

”Vain Gareth tietää, mutta hänen täytyy olla hieman varovainen koska kyseessä on MM-kisat ja paineet ovat isot”, Seaman jatkoi. ”Joe on kokenut sen kaiken ennenkin, Jordan ja Jack eivät oikeastaan ole olleet lähelläkään mitään tällaista. Kun ajattelen tätä tilannetta ajattelen aina sitä, kun Scott Carson joutui maaliin Wembleyllä Kroatiaa vastaan. Hän teki virheen ekan viisiminuuttisen aikana ja hänen pelinsä oli pilalla koska hänellä ei ollut kokemusta johon tukeutua.”

Englannin maaliskuun kahdessa harjoitusmaaottelussa 90-minuuttiset pääsivät pelaamaan Pickford sekä Butland. Tämänkään perusteella ei siis vielä pysty lopullista totuutta tulevasta ykkösmaalivahdista sanomaan.