Englanti ja Italia tasapeliin Wembleyllä

Englanti kohtasi harjoitusmaaottelussa tiistaina Italian Wembleyllä. Englanti oli hyvin lähellä toista perättäistä voittoa, mutta Italia sai ottelun viime hetkellä ottelussa rangaistuspotkun. Tuon turvin joukkueet pelasivat 1-1 tasapelin. Englannilta Jamie Vardy vei maansa 1-0 johtoon 26. minuutin kohdalla. Italian tasoitus tuli 87. minuutilla. James Tarkowski sotkeutui Federico Chiesan kanssa yhteen ja tuloksena rangaistuspotku. Tilanne tarkastettiin videotarkastuksen kautta ja tuomarin tekemä päätös pysyi voimassa.

Englannin manageri Gareth Southgate oli luonnollisesti turhautunut tilanteeseen, sillä Englanti pelasi jälleen hyvin. Tällä kertaa palkintoa ei vain tuloksen muodossa tullut. Englanti pelasi vahvalla ryhmityksellä, mutta maalia vartioi tällä kertaa Jack Butland.  Englannin maalivahtitilanne näyttää siis yhä olevan täysi kysymysmerkki.

Englanti oli ottelussa hieman hallitsevampi osapuoli ja tilastojen valossa olisi mahdollisesti ansainnut voiton ottelusta. Southgate voi tuloksesta huolimatta ottaa ottelusta mukaan paljon positiivista. Englanti oli luova ja liikkui erinomaisesti. Harry Kanen puuttuminen luonnollisesti näkyy, mutta tästä huolimatta joukkue oli hyökkäyspäässä vaarallinen. Maalinteko on jossain määrin ollut joukkueelle ongelma jo jonkin aikaa. Kane on joutunut kantamaan maalinteosta suuren vastuun ja tuo ei varmasti muutu MM-kisojen aikanakaan kovin radikaalisti.