Advertisement

Entinen Swansea-puolustaja sairastaa haimasyöpää – ”halusin ihmisten tietävän totuuden”

Swansean puolustuksessa vuosina 2004-2008 luutineella Kevin Austinilla on diagnosoitu haimasyöpä.

Trinidad ja Tobagon maajoukkueessa seitsemän ottelua pelannut Austin on vahvistanut, että hän on saanut menestyksekästä hoitoa sairauteensa kesästä 2017 lähtien, jolloin huhut Austinin sairaudesta alkoi levitä sosiaalisessa mediassa.

”Arvostan Swansean kannattajilta tulevia hienoja viestejä – he ovat fantastisia faneja, Austin sanoi Swansean virallisella verkkosivustolla.

”Minulla on haimasyöpä, mutta lääkärit ovat sanoneet olevansa tyytyväisiä siihen, miten asiat menevät, ja syöpäni on hallinnassa. Kerron asiasta nyt, koska halusin ihmisten tietävän totuuden asiasta.

Austin pelasi urallaan pitkään Englannissa. Puolustaja keräsi tililleen yli 100 ottelua Leyton Orientin ja Lincolnin riveussä. Hän edusti Englannin kentillä myös Barnsleya, Brentfordia, Cambridgea, Bristol Roversia ja Chesterfieldia. Yhteensä pelejä Englannissa plakkariin kertyi reilut 550.

Austin pelasi uransa parhaat vuodet Swansean riveissä. Pelejä walesilaisjoukkueessa kertyi yhteensä 150 kappaletta. Austinin ensimmäisenä Swansea-kautenaan joukkue nousi Englannin kolmanneksi ylimmälle sarjatasolle (nyk. League One) ja viimeisellä kaudella walesilaisryhmä hinasi itsensä jälleen sarjaporrasta ylemmäs Englannin ykkösdivisioonaan (nyk. Mestaruusliiga). Austin voitti Swansean riveissä myös Football League Trophyn vuonna 2006.

Nykyisin Austin kuuluu Scunthorpen Akatemian valmennukseen.