Entisiltä Chelsea-pelaajilta kovaa kritiikkiä Contelle

Antonio Conten taktiset valinnat Chelsean eilisessä 1-0 -tappiossa Manchester Cityä vastaan ovat kirvoittaneet ansaitustikin kovaa kritiikkiä. City siirtyi ottelussa johtoon heti toisen puoliajan alkuhetkillä. Takaiskumaali ei kuitenkaan saanut Chelseaa muuttamaan passiivista taktiikkaansa, vaan City pääsi hallitsemaan ottelua mielin määrin loppuun asti.

Ottelun kulusta paljon kertoo se, että 71-prosenttisesti palloa hallinnut City murskasi Valioliigan yhden ottelun onnistuneiden syöttöjen ennätyksen. Cityn pelaajat syöttelivät palloa toisilleen peräti 975 kertaa. Chelseassa 90-luvulla pelanneella ja valmentaneella hollantilaislegenda Ruud Gullitilla oli vaikeuksia ymmärtää ja hyväksyä Conten taktisia valintoja.

”Chelsean taktiikka heidän tappiossaan Manchester Cityä vastaan oli karmeaa katsottavaa ja on vaikeaa ymmärtää miksi Antonio Conte ei yrittänyt kääntää ottelun kulkua”, Gullit kirjoitti BBC Sportin verkkosivuilla.

Myös Conten päätös olla käyttämättä varsinaisia keskushyökkääjiään ihmetytti. Eden Hazard yksinäisenä hyökkääjänä ei toiminut tässä ottelussa alkuunkaan. Silti Conte vaihtoi Olivier Giroudin sisään vasta 79. minuutilla ja Alvaro Moratan kun ottelun varsinainen peliaika oli jo täyttymässä. Chelsean entinen kapteeni, seuraa 11 kautta edustanut Dennis Wise ei pystynyt tätä päätöstä ymmärtämään.

”Hazard ei ole mielestäni keskushyökkääjä. Ehkä Conte ajatteli, että kun se toimi hyvin Barcelonaa vastaan, se toimii myös Manchester Cityä vastaan. Ei toiminut”, Wise paalutti Sky Sportsin mukaan. ”Kun huomaa, että homma ei toimi, odottaisi muutoksia noin 50 minuutin kohdalla. Sen takia hänen vaihtojensa käyttö oli pettymys. Penkillä istuu kaksi kärkimiestä valmiina pelaamaan ja yhtäkkiä laitat toisen kentälle 80. minuutilla ja toisen 90. minuutilla. Ei niin voi tehdä.”

Chelsea ei suinkaan ole ainoa negatiivisella taktiikalla Cityä vastaan lähtenyt joukkue. Esimerkiksi Newcastle hylkäsi joulukuun kohtaamisessa hyökkäyspelin täysin, eikä myöskään saanut ottelusta mitään mukaansa. Positiivisimpia yllätyksiä Cityä vastaan tällä kaudella on ollut Bristol City, joka isosta materiaalierosta huolimatta pelasi liigacupin välierissä ennakkoluulottomasti omaa peliään, ja pakotti Cityn taistelemaan tosissaan voittojensa eteen.