Eurooppa-liigassa paljon maaleja – Arsenal murskasi TsSKA Moskovan kotikentällään

Eurooppa-liigan puolivälierävaiheen ensimmäiset osat pelattiin eilen. Neljässä ottelussa nähtiin yhteensä 14 maalia, joka on 3,5 maalia per ottelu. Jokainen ottelu päättyi myös kotivoittoon. Ottelupareista periaatteessa vain Arsenalin ja TsSKA Moskovan välinen kamppailu vaikuttaa ratkenneen. Myös Sporting Lissabonin ja Salzburgin tie vaikuttaa erittäin kivikkoiselta.

Arsenal murskasi TsSKA Moskovan peräti 4-1. Kotijoukkueella oli tukku loistavia maalintekopaikkoja myös maaliensa lisäksi. Arsenalin maaleista vastasivat Aaron Ramsey kahdella osumallaan ja Alexandre Lacazette kahdella osumallaan. Tämän lisäksi Ramsey laukoi pallon kertaalleen tolppaan ja teki vielä yhden maalin, joka hylättiin paitsiona.

Kotijoukkueen ehdoton hahmo kentällä oli kuitenkin Mesut Özil, joka antoi loistavia syöttöjä läpi ottelun. Hän antoi uskomattoman syötön myös Ramseyn yhtä uskomattomaan toiseen maaliin. Öziliä myös rikottiin tilanteessa, josta Arsenal sai rangaistuspotkun. Lacazette laukoi rangaistuspotkusta pallon helposti TsSKA:n maaliin. Arsenal oli kokonaisuudessa ottelussa erittäin terävä ja tuntui pelaavan erittäin vapautuneesti ensimmäisistä minuuteista lähtien. Ensimmäisen maalin hylkääminen seitsemän minuutin kohdalla ei vaikuttanut Arsenalin pelaamiseen millään tavalla.

Atletico Madrid otti vakuuttavan 2-0 kotivoiton Sporting Lissabonista. Ensimmäinen maali syntyi jo 23 sekunnin pelin jälkeen. Maalintekijänä salamamaalissa toimi Koke. Antoine Griezmann iski Atleticolle vielä 2-0 osuman ennen puoliaikaa. Nämä jäivät myös ottelun lopputulokseksi. Tilastojen valossa ottelu oli hyvin tasainen, mutta kotijoukkue sai huomattavasti tarkemmin laukauksia kohti maalia. Vastaavasti vierailijat pitivät palloa peräti 58 prosenttisesti.

Kuva: Alloverpress.fi

Lazio voitti kotikentällään Eurooppa-liigan yllättäjäjoukkue Salzburgin 4-2. Salzburg sai kaksi tärkeää vierasmaalia. Lazion voittaminen kahdella maalilla toisessa osassa voi olla haastavaa, vaikka Salzburg pääseekin pelaamaan kotikentällään. Lazion maaleista vastasivat Senad Lulic, Marco Parolo, Pereira Gomes sekä Ciro Immobile. Salzburgilta puolestaan Valon Berisha onnistui rangaistuspotkusta ja toisen maalin teki Takumi Minamino.

Kierroksen tuloksellisesti tasaisin ottelu nähtiin Saksassa, jossa Leipzig RB voitti Marseillen 1-0. Leipzigin ainokaisen teki Timo Werner ensimmäisen puoliajan lisäminuutilla. Maali oli todellinen pukukoppimaali. Marseille oli ottelussa hieman hallitsevampi osapuoli. Se onnistui 17 laukauksesta saamaan maalia kohti kuitenkin vain kolme. Kotiottelussa Marseille tulee olemaan vahva. Tämä ottelupari on kaikin puolin vielä täysin avoinna.

Eurooppa-liigan toiset osat pelataan viikon päästä torstaina. Tuolloin otteluissa eniten jännitettävää riittää Marseillen ja Leipzigin ottelussa. Kotikentällään Salzburg voi luoda Laziota vastaan hyvää painetta, mutta hyvin vaikealta heidän tilanteensa tällä hetkellä vaikuttaa. Kaiken kaikkiaan Lazio on pelannut eurokentillä tällä kaudella hyvin. Sportingin on hyvin vaikea nähdä myöskään menevän jatkoon omasta otteluparistaan. Atletico on erittäin terävä vastaiskujoukkue. Sporting joutuu hakemaan osumia kotikentällään hieman riskilläkin, joka puolestaan tulee avaamaan Atleticolle hyvät mahdollisuudet lisäosumille. Arsenalin tie jatkoon vaikuttaa erinomaiselta. 4-1 kotivoitto eilisen kaltaisen esityksen jälkeen lupaa hyvää jatkoon. Moskova on vaikea paikka pelata, mutta kotiottelussa saatu kolmen maalin johdon on yksinkertaisesti riitettävä.