Advertisement

Everton-toppari pelikunnossa lähes vuoden tauon jälkeen

Evertonin keskuspuolustaja Ramiro Funes Mori alkaa vihdoin olla valmiina palaamaan edustusjoukkueen pelaavaan kokoonpanoon. 27-vuotias argentiinalainen kävi polvileikkauksessa viime vuoden maaliskuussa ja on ollut sivussa siitä lähtien.

Harjoituksiin Funes Mori palasi jo helmikuussa ja on myös tavoitellut pelikuntoa Evertonin reservijoukkueen mukana kahdessa ottelussa. Eilen hän pelasi syntymäpäivänään täydet minuutit Evertonin reservien kaadettua kotikentällään Swansean reservit lukemin 2-0. Nyt Funes Mori sanoo olevansa täydessä pelikunnossa ja valmiina astumaan kentälle lauantaina, kun Everton isännöi Valioliigan keskikastin kamppailussa heidän kanssaan tasapisteissä olevaa Brighton & Hove Albionia.

”Olen harjoitellut hyvin menneiden parin viikon aikana”, Funes Mori kertoi Sky Sportsin mukaan. ”Vaikka en ole pelannutkaan ykkösjoukkueessa, olen pelannut alle 23-vuotiaiden kanssa saadakseni kiinni pelin rytmistä ja temposta. Olen sataprosenttisessa pelikunnossa ja valmiina lauantain otteluun.”

Evertonin kannalta Funes Morin paluu saapuu kreivin aikaan. Tammikuussa Manchester Citystä lainalle saapunut toppari Eliaquim Mangala loukkasi polvensa toisessa ottelussaan Evertonin paidassa. Hän on puolestaan loppukauden sivussa.

Funes Morille on tärkeää päästä hyvään pelivireeseen myös maajoukkueen takia. Mikäli hän saa taas pelin juonesta kiinni, on 19 ottelua Argentiinan paidassa pelannut Funes Mori vahva vaihtoehto maansa puolustuslinjaan kesällä Venäjällä pelattaviin MM-kisoihin. Argentiinan päävalmentaja Jorge Sampaoli osoitti luottamusta puolustajaan valitsemalla hänet mukaan maaliskuun harjoitusotteluihin pitkästä pelaamattomuudesta huolimatta.

”Olen erittäin tyytyväinen että valmentaja valitsi minut vaikka en ole pelannut edustusjoukkueessa. Mutta olen kunnossa ja valmiina pelaamaan. Tunnen oloni hyväksi ja toivottavasti saan mahdollisuuteni ja siitä taas vauhtia eteenpäin.”