Advertisement

FIFA aloittanut kurinpitotoimenpiteet Englannin maajoukkuetähteä vastaan

FIFA on aloittanut kurinpitomenettelyt Tottenhamin ja Englannin maajoukkuetähti Dele Allia vastaan koskien viime maanantaisen Englanti – Slovakia ottelun tapahtumia. Televisiokuvat paljastivat Dele Allin näyttävän keskisormea entiselle seurakaverilleen Kyle Walkerille  Wembleyllä pelatussa MM-karsintaottelussa. Englanti voitti ottelun 2-1.

21-vuotias keskikenttäpelaaja sanoo eleen olleen ”hyvien kavereiden välinen vitsi”.

Kyle Walker oli aiemmin Allin joukkuetoveri Tottenhamissa, ennekuin siirtyi aiemmin kesällä täksi kaudeksi Manchester Cityyn 50 miljoonan punnan siirtosummalla.

Englannin maajoukkueen valmentaja Gareth Southgate kertoo lehdistötilaisuudessa, ettei nähnyt tilannetta. ”En nähnyt tilannetta mutta minulle kerrottiin Delen tehneen eleen Kylelle. En tiedä mitä näkyy kuvassa ja mistä kulmasta, mutta ilmeisesti heillä on outo tapa kommunikoida keskenään”

Myös Tottenhamin manageri Mauricio Pochettino on kuvaillut tapahtumaa vitsinä ja sanoi Allilla olleen huonoa onnea, kun tv -kamerat kuvasivat tapahtuneen. Pochettino kertoo myös Allin olevan yleensä asenteeltaan esimerkillinen pelaaja.

Välikohtaus tapahtui ottelun 77. peliminuutilla, kun Slovakian puolustaja Martin Skrtel taklasi Allia ja ottelun tuomari Clement Turpini näytti ottelun jatkuvan tilanteesta huolimatta. Alun perin Allin ele näytti kohdistuvan Turpinin suuntaan, jonka kanssa Alli vaihtoi pari tiukkaa sanaa tullessaan vaihtoon 93 minuutilla peliminuutilla.

Käsittelyn kerrotaan tapahtuvan myöhemmin syyskuussa.