Advertisement

Gueye ja Everton pitkään jatkosopimukseen

Keskikenttäpelaaja Idrissa Gana Gueye on solminut Evertonin kanssa uuden neljävuotisen jatkosopimuksen. Uusi sopimus pitää Gueyen seurassa aina kesään 2022 asti. Everton tiedotti asiasta tänään verkkosivuillaan.

28-vuotias Senegalin maajoukkuemies siirtyi Evertoniin Aston Villan riveistä kesällä 2016. Siitä lähtien hän on ollut tärkeä palanen Evertonin keskikentällä puolustavammassa ja tasapainottavassa roolissa. Viime kaudella Gueye teki Valioliigan tilastojen mukaan eniten onnistuneita taklauksia koko sarjassa. Yhteensä hänelle kertyi 135 taklausta, seitsemän enemmän kuin vuoden pelaajaksi valitulle N’Golo Kantélle. Tahti on jatkunut tälläkin kaudella hyvänä ja ainoastaan Leicesterin Wilfried Ndidi on taklannut enemmän kuin Gueye.

”Everton on oikea paikka minulle ja siksi olen allekirjoittanut uuden sopimuksen. Rakastan faneja täällä, he ovat olleet loistavia. He tekivät sopimuksen allekirjoittamisen helpoksi”, Gueye kommentoi tuoreeltaan. ”Olen toistaiseksi nauttinut ajastani tässä seurassa todella paljon. Nautin työskentelystä managerin, hänen henkilökuntansa ja pelaajien kanssa ja pyrimme lopettamaan tämän kauden hyvin vahvasti.”

Evertonin manageri vaihtui syksyllä, mutta myös Sam Allardycen alaisuudessa Gueye on ollut isossa roolissa. Yhteensä hän on pelannut tällä kaudella 24 ottelua Valioliigassa ja viimeistellyt niissä yhden maalin.

”Olen hyvin tyytyväinen, että Idrissa on tehnyt uuden sopimuksen seuran kanssa. Hän on ollut mahtava minun tultuani seuraan ja tämä on loistava uutinen seuralle”, totesi puolestaan Allardyce. ”Rakastan hänen asennettaan, sitä kuinka hän nauttii jalkapallosta, hänen omistautumistaan ja sitä keskittymistä jolla hän harjoittelee joka päivä hymy huulillaan.”