Advertisement

Hughes kummaksuu suojattinsa vähäisiä näyttöpaikkoja

Stoke Cityn manageri Mark Hughes on kummastellut ykkösmaalivahtinsa Jack Butlandin vähäisiä näyttöpaikkoja Englannin maajoukkueessa. 24-vuotias Butland teki maajoukkuedebyyttinsä jo vuonna 2012, mutta ei ole onnistunut syrjäyttämään tätä nykyä West Hamissa pelaavaa Joe Hartia ykkösvahdin paikalta. Monivuotinen maajoukkueen luottotorjuja Hart on saanut kritiikkiä otteistaan maalinsuulla tasaisin väliajoin, mutta on toistaiseksi onnistunut pitämään haastajansa loitolla.

”Joskus pitää keskittyä nykyiseen menneen sijaan”

Moni odottikin, että Butland olisi saanut näyttöpaikan Englannin viimeviikkoisissa MM-karsintaotteluissa Maltaa ja Slovakiaa vastaan, mutta maalissa oli molemmissa otteluissa Hart. Hughes kommentoi asiaa eilen: ”Heillä [Englannin maajoukkueella] oli muutama maalivahti mistä valita, mutta minun näkemykseni mukaan valinnan täytyi olla joko Joe tai Jack ja Jack oli todella varteenotettava vaihtoehto.

Tiettyyn pisteeseen asti sitä ymmärtää, että Gareth [Southgate, maajoukkueen manageri] halusi olla lojaali, mutta joskus pitää keskittyä nykyiseen menneen sijaan. Puhtaasti pelikuntoa ajatellen Jackilla oli todella hyvät perusteet tulla valituksi.”

Mikäli Hartille ei satu suuria henkilökohtaisia virheitä West Hamin maalissa tulevina viikkoina, on 30-vuotias todennäköinen ykköstorjuja myös Englannin seuraavissa karsintaotteluissa lokakuun alussa Sloveniaa ja Liettuaa vastaan. Näiden otteluiden mennessä hyvin on vaikeaa nähdä Butlandin syrjäyttävän Hartia maajoukkueessa ennen ensi kesän Venäjällä pelattavia MM-kisoja.

Butland nousussa, Hart laskussa

Maajoukkuemanageri Southgate ei kuitenkaan voi loputtomiin jättää huomiotta Hartin haastajia, ja Butlandin jatkaessa hyviä otteitaan Stoken maalissa on hänen mahdollisuutensa näyttää taitonsa maajoukkueen ykköstorjujana ennen pitkää tultava. Hartin ura on tuntunut olevan laskusuhdanteessa sen jälkeen kun Manchester Cityn manageri Pep Guardiola hylkäsi silloisen Cityn ykkösveskarin täysin tultuaan seuraan kesällä 2016. Tätä seurannut Torino-lainapesti ei varsinaisesti nostanut Hartin osakkeita Englannissa, ja tämän kauden laina keskikastin West Hamiin ei sekään edusta askelta eteenpäin englantilaisen uralla.

Butlandin lisäksi maajoukkueen ykköstorjujan portteja kolkuttelee Sunderlandista Evertoniin täksi kaudeksi siirtynyt Jordan Pickford. 23-vuotias on kerännyt paljon huomiota Englannissa ja hyvänä pelaajakehittäjänä tunnettu Everton-manageri Ronald Koeman on varmasti erinomainen valmentaja Pickfordille tässä vaiheessa hänen uraansa. Tästä huolimatta Hughes lienee oikeassa siinä, että valinta Englannin ykkösmaalivahdin paikasta on tällä hetkellä Joe Hartin ja Jack Butlandin välillä. On vain ajan kysymys, ennen kuin Butland alkaa tosissaan uhkaamaan Hartin asemaa maajoukkueessa.