Advertisement

Jagielka kaipaa Michael Keanelta lisää johtajuutta

Keskuspuolustaja Michael Keane otti kesällä urallaan askeleen eteenpäin suurempaan seuraan, kun hän siirtyi Burnleystä Evertoniin. Evertonissa otteet ovat olleet varsin ailahtelevia, mutta siihen on varmasti vaikuttanut myös puolustuslinjan jatkuvasti vaihteleva koostumus. Keanelle peliaikaa on kuitenkin tullut mukavasti ja hän on ollut seitsemässä Evertonin viimeisessä pelissä avauskokoonpanossa.

Paikkaa Englannin joukkueessa maaliskuun harjoitusotteluissa ei vuosi sitten maajoukkuedebyyttinsä tehneelle Keanelle kuitenkaan herunut. Hieman ironisesti hänen paikkansa Burnleyn puolustuksessa Ben Meen vierellä ottanut James Tarkowski sen sijaan on joukkueessa mukana.

Keanen vieressä Evertonin puolustuksessa kaksi edellistä ottelua pelannut konkari Phil Jagielka tietää ainakin yhden selkeän kehityskohteen Keanen pelissä. Jagielkan mukaan tulisi ottaa enemmän johtajuutta kentällä ja pitää selkeästi enemmän ääntä muita pelaajia ohjatessaan.

”Hän on melko hiljainen kaveri ja olen avoimesti sanonut hänelle ’Huuda minulle, huuda muille, kukaan ei ota sitä henkilökohtaisesti, meidän täytyy tietää missä kukin on’ ja luulen että hän kyllä pystyy siihen”, Jagielka totesi Sky Sportsin mukaan. ”Uransa alussa hänellä oli hankalia hetkiä joten on vain luonnollista vetäytyä hieman kuoreensa. Mutta rohkaisen häntä olemaan itsensä ja olemaan johtaja takalinjoilla olit sitten puhelias henkilö kentän ulkopuolella tai et, kentällä täytyy pystyä jakamaan ohjeita.”

Kesällä 36 vuotta täyttävä ja Evertonia lähes 400 ottelussa edustanut Jagielka varmasti tietää mistä puhuu. Hänenkään alkunsa seurassa ei ollut helppo.

”Minulla oli alussa ehkä kuusi kuukautta kun en pelannut paljon ja Leighton Bainesilla sama juttu. Hyvä asia silloin oli, että joukkue oli tasapainoinen. Ajat ovat muuttuneet ja nyt on vähän erilaista. Jos ei ole liikaa muutoksia, se auttaa ihmisiä sopeutumaan ja toivottavasti asiat ovat niin loppukauden ajan. Michaelin itseluottamuksen näkee palautuvan, joten nämä pelit laittavat hänet hyvään tilanteeseen tulevaisuutta ajatellen.”

25-vuotiaalla Keanella on seitsemän peliä aikaa vakuuttaa Englannin päävalmentaja Gareth Southgate siitä, että hän kuuluu MM-kisaryhmään. Jagielkan neuvojen kuunteleminen on varmasti hyvä paikka aloittaa.