Advertisement

Klopp paljastaa Salahin hankinnan taustat

Liverpool kaatoi lauantaina viimeisessä Valioliiga-ottelussaan ennen marraskuun maaottelutaukoa vieraspelissä West Ham Unitedin vakuuttavasti lukemin 4-1. Liverpoolin sankari tässä, kuten niin monessa ottelussa ennenkin tällä kaudella, oli Mohamed Salah. Egyptiläinen jatkoi loistavaa alkukauden virettään ja teki kaksi maalia, molemmat yllättävän nopeasti pelikuntoon toipuneen Sadio Manén syötöstä. Noiden maalien myötä Salah on nyt tehnyt Liverpoolille tällä kaudella kaikissa kilpailuissa 17 pelaamassaan ottelussa 12 maalia ja syöttänyt neljä.

Salah siirtyi Liverpooliin kesällä AS Romasta noin 42 miljoonan euron siirtosummalla. Roma teki miehestä mukavan voiton, sillä hänet oli ostettu Chelseasta vain vuosi aikaisemmin 15 miljoonalla eurolla. Vaikka tämän kesän summa oli korkea jopa Liverpoolin kaltaiselle suurseuralle, on Salah nopeasti osoittanut olevansa rahan arvoinen.

Liverpoolin manageri Jürgen Klopp jakoi Liverpool Echon haastattelussa kiitosta seuran kykyjenetsijöille. Ilman heidän painostusta joku muu olisi mahdollisesti voinut ehtiä hankkimaan Salahin ensin.

”Me katselimme Salahia hyvin usein. Kykyjenetsijäosasto oli todella tukenani tässä, he halusivat tehdä sopimuksen jopa aiemmin ettei kukaan pääsisi väliin”, Klopp paljasti. ”Olimme varmoja, että hän pystyy auttamaan meitä. Michael Edwards, Dave Fallows ja Barry Hunter hokivat jatkuvasti minulle: ’Anna mennä, anna mennä, Mo Salah, hän on ratkaisu!'”

Kloppilta kysyttiin lisäksi, oliko hän asettanut Salahille mitään tiettyä tavoitetta maalimäärien suhteen tälle kaudelle.

”En uskonut, että hän pystyisi tekemään 12 maalia tai jotain 17 pelissä. Mutta toivon ettei hän lopeta nyt! Olisi mukavaa, jos kauden jälkeen puhuisimme numeroista, ja nuo molemmat numerot olisivat paljon korkeampia.”