Klopp raivoissaan tuomariratkaisuista

Liverpoolin ja Tottenhamin Valioliigakohtaaminen oli täynnä draamaa. Kotijoukkue johti ottelua aina 80. peliminuutille saakka, ennenkuin Victor Wanyama tasoitti ottelun. Mohamed Salah ei kuitenkaan suostunut luovuttamaan, vaan vei kotijoukkueen lisäajalla jälleen maalin johtoon uskomattomalla soolomaalilla. Draama ei suinkaan päättynyt tähän. Lisäajan viidennellä minuutilla Virgil Van Dijk otti rangaistusalueella kosketuksen Tottenhamin Erik Lamelaan, jonka seurauksena tuomari vei pallon rangaistuspilkulle avustavan liputuksen perusteella. Harry Kane tasoitti tuosta ottelun loppunumeroiksi 2-2.

Ottelussa oli hyvin kyseenalainen tilanne jo aiemmin, kun Kane vaikutti olevan paitsioasemassa Loris Kariuksen kaataessa hänet rangaistusalueella. Tilannetta edelsi Dejan Lovrenin purkuyritys, jossa hänen osuessaan palloon hän olisi purkanut pallon toisaalle ja tilanne olisi ollut ohitse. Ottelun erotuomari Jon Moss kävi neuvottelemassa pitkään samaisen avustajan kanssa, jonka jälkeen pallo vietiin rangaistuspilkulle. Avustavan mukaan Lovren olisi osunut palloon, jonka jälkeen Kane ei olisi ollut tilanteessa enää paitsioasemassa. Kane asettui laukomaan rangaistuspotkua, mutta Karius torjui laukauksen.

Ottelun jälkeen Liverpoolin manageri Jürgen Klopp kävi molempien tilanteiden johdosta erittäin kuumana.

”Avustavan tuomarin päätökset vaikuttivat ottelun lopputulokseen suuresti”, Klopp puhisi ottelun jälkeen.

”En voi mennä erotuomareiden pukukoppiin kuin vasta puoli tuntia ottelun jälkeen. Mitä luulette, tuliko hän ensimmäiseksi kertomaan minulle tehneensä virheen, sillä pelaaja oli selvästi paitsiossa? Uskomatonta.”

”En tiedä mistä he keskustelivat ensimmäisessä rangaistuspotkussa. Toisessa Van Dijk kosketti häntä, mutta tiedämme Lamelan haluavan kontaktin ja hyppäävän päin pelaajaa sen saadakseen. He selittävät päätöstään meille kosketuksella, mutta tiedämme kaikki paremmin.”

”Ensimmäisellä puoliajalla emme saaneet yhtään vapaapotkua vastaavanlaisista tilanteista. Se oli ottelun linja ja on ok, mutta sitten sellaisesta vihelletään rangaistuspotku ottelun lisäajan viimeisellä minuutilla. Wow!”