Advertisement

Koeman kehuu nuorta lupaustaan

Evertonin hollantilainen manageri Ronald Koeman kehuu nuorta lupaustaan Dominic Calvert-Lewiniä ja kertoo hänen kehittyneen paljon alkukauden aikana.

Calvert-Lewin oli avauskokoonpanossa keskiviikkon Carabao-cupin ottelussa Sunderlandia vastaan. Nuorukainen pelasi loistavan ottelun ja teki kaksi maalia Evertonin voittaessa 3-0. Evertonissa kaikkiaan neljä maalia tehnyt englantilainen muistetaan viime kesän alle 20-vuotiaiden mm-kisoista, jossa hän iski Englannille finaalissa voittomaalin.

Calvert-Lewin valittiin myös nuorten 2017 Golden Boy listalle muun muassa ranskalaissensaation Kylian Mbappen, Barcelonan Ousmane Dembelen sekä Manchester Unitedin Marcus Rashfordin kanssa.

Koemanin mukaan nuorella Sheffield Unitedista vuosi sitten hankitulla pelaajalla on vielä paljon opittavaa. Koeman kuitenkin myöntää Calvert-Lewinin ottavan tällä hetkellä jättimäisiä harppauksia eteenpäin kehityksessä.

”Luulen hänen ottavan isoja askelia eteenpäin juuri nyt ja kukaan ei tiedä mihin se päättyy” Koeman toteaa.

”Monella osa-alueella hänellä riittää vielä kehitettävää. Pallon hallussa pitäminen ja liikkuminen. Hän voisi myös olla hieman kliinisempi” Koeman jatkaa.

”Kun häntä verrataan muihin samanikäisiin hyökkääjiin, niin hän on todella iso lupaus” hollantilainen kehuu.

Koemanin mukaan Calvert-Lewin on kova tekemään töitä kehittyäkseen ja on hyvin kurinalainen. Nopeutensa ansiosta hän pääsee hyvin maalintekopaikkoihin ja kuten Sunderland ottelussa nähtiin, hän osaa tehdä myös maaleja. Pelaaja on Koemanin mukaan myös hyvin vahva ja monipuolisuutensa ansiosta voi pelata useilla eri pelipaikoilla.

Koeman ei vielä paljastanut, onko nuori englantilainen avauksessa myös viikonlopun ottelussa Bournemouthia vastaan. Joukkueella on loukkaantumisia, jonka johdosta osa pelaajista joutuu jättämään ottelun väliin. Calvert-Lewis varmasti toivoo jatkavansa avauksessa, sillä hän oli yksi 11 avauskokoonpanon pelaajasta, jotka katkaisivat Evertonin neljän ottelun mittaisen tappioputken, jonka aikana seura päästi taakseen yhteensä 12 maalia.