Advertisement

Koemanin jatko Evertonissa vaakalaudalla

Valioliigassa on kuluvalla kaudella jo yksi manageri saanut potkut valmennustehtävistä, kun Crystal Palace päätti luopua hollantilaisesta Frank de Boerista. Nyt Evertonin niin ikään hollantilainen manageri Ronald Koeman on suuressa vaarassa menettää työpaikkansa. Everton myi kesällä huippuhyökkääjänsä Romelu Lukakun Manchester Unitediin peräti 75 miljoonalla punnalla. Everton ei ole kuitenkaan onnistunut hankkimaan Lukakulle korvaajaa ja tämä on saanut joukkueen fanit vihaisiksi.

Evertonin kausi toistaiseksi on ollut totaalinen pettymys. Vaikka Everton ei ole onnistunut Lukakua toistaiseksi korvaamaan, se satsasi kuitenkin kesällä uusiin pelaajiin rutkasti. Everton on voittanut vain kaksi ottelua seitsemästä Valioliigassa ja yhdessä se on jäänyt tasapeliin. Peräti neljä ottelua on päättynyt sen tappioon. Maaleja se on onnistunut tekemään vain neljä. Eurooppa-liiga ei ole lähtenyt käyntiin yhtään paremmin. Kahdesta ottelusta saldo näyttää yhtä tappiota ja yhtä tasapeliä kahden kierroksen jälkeen.

Evertonin omistajiin kuuluva Farhad Moshiri on kuitenkin antanut tukensa managerille.

”Meillä on heikko jakso, mutta kausi on vasta alussa ja Koemanilla on täysi luottoni” Moshiri kertoi Sky Sports Newsille.

Omistajan antama luottamuslause ei historian saatossa yleensä ole tarkoittanut, että manageriin löytyy luottoa, vaan enemmänkin juuri päinvastoin.

Koeman itse on vaitonainen tulevaisuudestaan.

”En vastaa tämän tyyppisiin kysymyksiin. Se ei ole tämän hetken asia” Koeman vastasi kun häneltä kysyttiin, uskooko hän itse olevansa oikea mies jatkamaan Evertonin managerina.

”Kokemukseni mukaan kun voitat, niin päiväsi ja elämäsi managerina on hyvin erilaista kuin silloin jos takana on paljon tappioita. Ei luonnollisestikaan ole hyvä lähtökohta lähteä kahden viikon maaottelutauolle tappion jälkeen” Koeman jatkoi.

Vedonlyöntitoimistojen mukaan italialainen Walter Mazzarri olisi suosikki korvaamaan Koemanin Evertonissa, mikäli hollantilaisen työsuhde päättyy ennen aikojaan. Italialainen on ollut ilman työpaikkaa sen jälkeen kun hän sai potkut Watfordista viime kauden päätteeksi. Watford maksaa kuitenkin Mazzarrille palkkaa vielä kesäkuuhun 2019 saakka.