Advertisement

Kommentti: Liverpoolin arpaonni ei ollut paras mahdollinen

Mestarien liigan välieräparit arvottiin perjantaina. Bayern Munchen kohtaa kaksiosaisissa välierissä kilpailun kahdesti peräkkäin voittaneen Real Madridin, ja Liverpool kohtaa FC Barcelonan sensaatiomaisesti tiputtaneen AS Roman.

Liverpool vältti arvonnassa siis ennakolta kovimmat vastustajat ja joukkueen tie finaaliin helpottui huomattavasti.

Vai helpottuiko sittenkään..

Liverpool on pelannut viimeaikoina fantastisesti. Joukkueen hyökkäyspelaaminen on kaunista katseltavaa, ja puolutuspelikin on parantunut huomattavasti alkukaudesta Virgil Van Dijkin hankinnan myötä.

Liverpool on kauden aikana ollut kuitenkin parhaimmillaan näissä ”isoissa peleissä” sellaisia joukkueita vastaan, jotka tykkäävät ottaa pallonhallinnan itselleen. Viimeisin osoitus tästä nähtiin puolivälierissä Manchester Cityä vastaan.

Hyökkäystrio Sadio Mane, Roberto Firmino ja Mohamed Salah ovat tehneet kauden aikana tuhoa erityisesti nopeilla vastahyökkäyksillä.

Valioliigassa esimerkiksi Manchester Unitedia ja Chelseata vastaan Liverpool on hakannut päätään seinään vastustajan luovuttaessa pallonhallinnan Liverpoolille. Kahdessa tämän kauden ottelussa Unitedia vastaan Liverpool teki yhteensä vain yhden maalin, ja sekin oli onnekas oma maali.

Romasta saattaakin koitua Liverpoolille siis erittäin vaikea vastus, sillä joukkueella tuskin on pakottavaa halua ottaa pallonhallintaa, etenkin, kun Liverpoolin vahvuudet piilevät nopeissa vastahyökkäyksissä.

Mikäli Liverpool olisi arvottu Bayern Munchenia tai Real Madridia vastaan, olisi Liverpool päässyt pelaamaan omilla vahvuuksillaan. Real Madrid ja Bayern Munchen ovat paperilla huomattavasti laadukkaampia kuin Roma, mutta nykyjalkapallossa paperilla ei enää pelejä voiteta.

Suosikin asema on myös usein koitunut Liverpoolille hankalaksi. Liverpoolilla on otteluparissa kaikki paineet, kun taas Romalla ei ole mitään hävittävää. Roman itseluottamus on myös aivan tapissa upean puolivälieräsarjan voiton myötä.

Mielenkiintoinen ottelupari on luvassa, mutta ei suinkaan niin selvä, kuten monet arvonnan jälkeen luulevat.

Otteluparin ensimmäinen osaottelu pelataan Anfieldilla 24. päivä huhtikuuta. Toinen ja ratkaiseva osaottelu on edessä 2. päivä toukokuuta Stadio Olimpicolla.