Kompanyn paluun aikataulu selvillä

Manchester Cityn kapteeni, keskuspuolustaja Vincent Kompany loukkaantui ollessaan maajoukkueen mukana elo-syyskuun vaihteessa. Belgialainen pelasi täydet minuutit 9-0 -murskavoitossa Gibraltaria vastaan, mutta loukkasi ottelussa pohkeensa. Kompany on ollut loukkaantuneena sivussa siitä lähtien.

Hänellä on aiempaa historiaa pohjevammojen kanssa, joten Manchester City eittämättä haluaa ottaa erityisen varovaisesti hänen kanssaan. Manageri Pep Guardiola sanoi kuitenkin lehdistötilaisuudessa hänen olevan parempaan päin ja palaavan piakkoin harjoituksiin.

”Hänen jalkansa on jo paljon parempi”, Guardiola sanoi Sky Sportsin mukaan. ”Uskoisin, että hän palaa harjoituksiin seuraavien yhden viikon tai kymmenen päivän sisällä.”

Manchester Cityn ei ole tarvinnut turhaan kiiruhtaa Kompanyn paluuta, sillä puolustus on toiminut varsin hyvin ilman häntäkin. Kompany pelasi täydet minuutit Cityn kauden kolmessa ensimmäisessä ottelussa Valioliigassa, mutta on ollut sivussa siitä lähtien. Seuraavista 11 ottelusta Manchester City on voittanut joka ikisen ja päästänyt yhteensä vain neljä maalia, mikäli Wolvesin Leo Bonatinin maalia liigacupin ottelun rangaistuspotkukilpailussa ei oteta huomioon.

Toppariparina useimmiten Kompanyn poissaollessa toimineet Nicolas Otamendi ja John Stones ovat toki hoitaneet roolinsa kunnialla, mutta isoin kiitos vähäisistä päästetyistä maaleista kuuluu kesällä hankitulle brassimaalivahti Edersonille. Hän on pelannut rohkeasti ja isolla itseluottamuksella, ollen valtava parannus viime kauden kaksikkoon Claudio BravoWilly Caballero.

Manchester City yrittää jatkaa voittoputkeaan Valioliigassa seuraavaksi West Bromwich Albionin vieraana. Ottelu pelataan lauantaina alkaen kello 17.00 Suomen aikaa.