Advertisement

Liettualla suunnitelma Kanen pysäyttämiseksi

Englannin hyökkääjä Harry Kane on ollut syksyllä uskomattomassa vireessä. Kane johdatti Englannin ensi kesän MM-kilpailuihin tekemällä lisäajalla maalin ottelussa Sloveniaa vastaan. Kane on tehnyt käynnissä olevan kauden aikana Tottenhamille yhdeksässä ottelussa jo 11 maalia. Englannin karsintaotteluista suuri osa on mennyt Kanelta loukkaantumisen takia sivuun, mutta hän on onnistunut kuudessa pelaamassaan ottelussa tekemään jo neljä maalia.

Liettuan manageri Edgaras Jankauskas tiedostaa englantilaisen vaarallisuuden ja kertoo hieman epätavallisesta suunnitelmastaan, jolla Kane saadaan pysäytettyä.

”Ensimmäinen suunnitelmamme on, että emme päästä häntä ollenkaan stadionille” Jankauskas kertoo.

”Tiedämme hänen olevan loistavassa vireessä ja meidän täytyy kiinnittää paljon huomiota hänen pysäyttämisekseen. Meidän on tehtävä kaikkemme, sillä hän on kone” Jankauskas jatkaa.

Liettuan karsinnat eivät ole menneet kovin hyvin. Viime ottelun 1-1 tasapeli Maltaa vastaan tiputti sen lohkonsa jumbosijalle. Englanti saapuu Liettuan vieraaksi tänään sunnuntaina ja kyseessä on karsintojen viimeinen ottelukierros.

MM-kisoihin selviytymisestä huolimatta Englanti sai paljon kritiikkiä Slovenia- ottelun esityksistä. Ottelu oli Englannin kannalta melko vaisu. Englannilta toki puuttui ottelusta useita vakioavauskokoonpanon pelaajia. Muun muassa Kanen seurakaveri Dele Alli kärsi keskisormen näyttämisestä saamansa yhden ottelun pelikiellon tuossa ottelussa. Liettuaa vastaan Alli on jälleen manageri Gareth Southgaten käytettävissä.

Southgate ei ole vielä virallisesti nimennyt joukkueelle kapteenia Wayne Rooneyn maajoukkueuran päättymisen jälkeen. Sloveniaa vastaan kapteeninnauha oli annettu Kanelle.