Advertisement

Louis Van Gaal halusi Manchester Unitedin pelaavan kuin Pep Guardiolan Manchester City

Manchester Unitedista potkut saanut Louis Van Gaal halusi joukkueensa pelaavan kuin Pep Guardiolan valmentama Manchester City. Hollantilainen ei kuitenkaan aivan onnistunut tuomaan haluttua pelitapaansa joukkueen pelaamiseen. Van Gaalia kritisoitiin paljon siitä, että United pelasi hänen aikakaudellaan hyvin puolustusvoittoista jalkapalloa. Samasta syystä kritisoidaan myös seuran nykyistä manageria Jose Mourinhoa. 

”Pep Guardiola on minusta tällä hetkellä Valioliigan paras valmentaja”, Van Gaal kertoi SportBildille. 

”Pep on tehnyt Citystä koneen.”

”Hän pelaavat sellaista jalkapalloa, jota minä olisin halunnut tuoda Manchester Unitediin, mutta hänellä on paremmat pelaajat. Minulta se prosessi olisi vienyt enemmän aikaa. Valitettavasti en saanut aikaa riittävästi.”

Hollantilainen oli pitkään erittäin katkera seuran varapuheenjohtaja Ed Woodwardille, joka Van Gaalin mukaan junaili tämän selän takana managerille potkut keskustelematta asiasta hänen kanssaan. Van Gaal on sittemmin kritisoinut Woodwardin toimintatapoja voimakkaasti ja osansa on saanut myös Jose Mourinho. Tällä hetkellä Van Gaal ei toimi valmentajana missään seurassa. Manchester Unitedin managerinpesti on näin ollen hänen uransa toistaiseksi viimeinen. Hollantilainen ei ole kuitenkaan täysin sulkenut pois mahdollisuutta palata takaisin valmennuksen pariin.

 

Seuraa myös Twitterissä!
@pasi_rosti
@vaihtopenkkicom