Advertisement

Manchester City välttää siirtokiellon – kesällä hurja kassa käytössä

Manchester City välttää lehtitietojen mukaan siirtokiellon, joka heillä oli uhkana argentiinalaisen Velez Sarsfieldin nostettua heitä kohtaan kanteen koskien nuoren Benjamin Garren siirtoa seurojen välillä.

City nappasi Garren Velezistä kesällä 2016 tämän ollessa 16-vuotias. Velez nosti asiasta kanteen, vedoten FIFA:n nuoria pelaajia suojelevaan siirtosääntöön. Säännön mukaan alle 18-vuotias pelaaja ei saa siirtyä pois kotimaastaan, ellei hänen vanhempansa muuta muualle jalkapalloon liittymättömistä syistä. Cityn mukaan koska Garrella on myös Italian passi, hän on vapaa lähtemään Argentiinasta 16-vuotiaana. FIFA päätyi olemaan samaa mieltä asiasta Cityn kanssa.

Mikäli City olisi tuomittu syylliseksi, sitä olisi saattanut odottaa samanlainen kahden siirtoikkunan mittainen siirtokielto, jonka muun muassa Espanjan jätit Atletico Madrid, Barcelona ja Real Madrid ovat viime vuosina kärsineet.

Nyt Cityllä on tiedossa kuitenkin normaali siirtokesä, ja manageri Pep Guardiolalla melkoisen sievoinen summa käytettäväksi. Sky Sportsin tietojen mukaan City olisi valmis käyttämään jopa 200 miljoonaa puntaa uusiin hankintoihin ensi kesänä.

Mihin Guardiola tuon rahan sitten käyttää? Hänen ykköskohteensa epäillään olevan Bayern Münchenin keskikenttäpelaaja Thiago Alcantara. Thiago on pelannut Guardiolan alaisuudessa niin Barcelonassa kuin Bayern Münchenissakin. Hän sopisi loistavan syöttövalikoimansa vuoksi hyvin Cityn keskikentälle, jolla on lähivuosina edessä sukupolvenvaihdos. Toukokuussa 35 vuotta täyttävä Yaya Touré saattaa lähteä jo kesällä. David Silva (32) ja Fernandinho (toukokuussa 33) ovat molemmat myös jo parhaat pelivuotensa ohittaneet.

Toinen keskikenttäpelaaja, jota Cityn on sanottu himoinneen, on Shakhtar Donetskin Fred. Hänet nähdään täydellisenä korvaajana saman tien Eurooppaan kulkeneelle Fernandinholle. Hyökkäyspäässä joukkuetta kiinnostavat Crystal Palacen Wilfried Zaha, sekä PSG:n Kylian Mbappe, jonka seura saattaa joutua myymään pysyäkseen FFP-säännön sisällä.