Advertisement

Manchester Cityn espanjalainen elämänsä vireessä

Manchester City on jyrännyt toistaiseksi todella suvereenilla tavalla Valioliigassa kuluvalla kaudella. Joukkueen huippuvireen taustalla sen tähtipelaaja David Silva pelaa myös elämänsä kautta. 31-vuotias espanjalainen on luonut kuluvalla kaudella jo peräti 28 maalintekopaikkaa. Tuo on hyvin suuri lukema yhdelle pelaajalle. Valioliigaa on pelattu kuitenkin vasta 11 kierrosta.

Gran Kanarialla syntynyt Silva on tehnyt 14 ottelussa yhden maalin sekä antanut kahdeksan maalisyöttöä Valioliigassa sekä Mestarien liigassa. Silvalla on ollut myös hyvin iso rooli manageri Pep Guardiolan pelitavan iskostumisessa manchesterilaisseuraan. Silva saakin paljon ansaittua hehkutusta manageriltaan.

”Silva on yksi parhaista pelaajista, jota olen saanut koskaan valmentaa. Olen hyvin onnekas siitä,” Guardiola kertoo.

Silva on luonut loistavan parin toisen seuran tähtipelaajan Sergio Agüeron kanssa vuosien saatossa. Viime viikolla Agüerosta tuli seuran kaikkien aikojen paras maalintekijä. Voitaneen sanoa, että Silvan rooli tässä ennätyksessä on ollut erittäin suuri.

Silvalla on toiseksi viimeinen kausi käynnissä nykyisestä sopimuksestaan ja tuosta johtuen pelaajan ympärillä on liikkunut myös hyvin paljon siirtohuhuja. Iästään huolimatta Silva on erittäin haluttu pelaaja siirtomarkkinoilla ja tämän kauden esitykset ovat omiaan nostamaan muiden seurojen mielenkiintoa pelaajaa kohtaan. Silva on kertonut olevansa tyytyväinen Manchesterissa, mutta hän on ilmoittanut myös haluavansa päättää uransa kasvattajaseurassaan Kanarialla.

Silva nousi suuren yleisön tietoisuuteen La Liga-seura Valenciassa, josta pelaaja siirtyi Manchester Cityyn kaudella 2010 – 2011.