Manchester United kärsi yllätystappion – Manchester City juhlii Valioliigan mestaruutta!

Manchester City on Valioliigan mestari kaudella 2017-2018. Asia varmistui sunnuntai-iltana, kun Manchester United kärsi yllätystappion kotikentällään sarjajumbo West Bromwich Albionia vastaan lukemin 1-0.

Old Traffordissa käyty kamppailu toimi lähinnä hyvänä unilääkkeenä. Lähimpänä maalintekoa avausjaksolla oli West Bromwich, mutta United-vahti David De Gea oli jälleen mies paikallaan. Ensimmäisen puoliajan puhuttavin tilanne oli kuitenkin Ander Herreran kampitus rangaistusalueen sisällä. Tilanteesta olisi kuulunut viheltää rangaistuspotku, mutta ottelun erotuomarina toiminut Paul Tierney antoi vierasjoukkue WBA:lle armoa. Avauspuolikkaan ainoan tilastomerkinnän sai Paul Pogba keltaisen kortin muodossa, kun hän yritti tehdä Diego Maradonat ja pelata palloa kädellä maaliin.

Toinen puoliaika alkoi ensimmäisen puoliajan tavoin Unitedin kommennossa, mutta vaarallisia maalipaikkoja joukkue ei onnistunut luomaan. Ottelun avausmaali nähtiin 73. peliminuutilla, kun Jay Rodriguez vei vierasjoukkueen johtoon kulmapotkutilanteesta. Maali voidaan laittaa ainakin osittain Romelu Lukakun piikkiin, joka jätti Rodriguezin aivan vapaaksi maalin edustalla. Enempää maaleja ottelussa ei enää nähty, joten WBA onnistui katkeisemaan pitkän voitottoman putkensa upealla 1-0 -vierasvoitolla.

United jatkaa Valioliigassa sijalla kaksi. Joukkue tarvitsee viimeisestä viidestä pelistä viisi pistettä varmistaakseen paikan ensi kauden Mestarien liigaan. WBA jatkaa voitosta huolimatta edelleen sarjan viimeisenä. Ero putoamisviivan paremmalle puolelle on yhdeksän pistettä, kun joukkueella on viisi ottelua pelaamatta.

Valioliigapelit jatkuvat jo tulevana tiistaina, jolloin Brighton isännöi Tottenhamia. Keskiviikkona Manchester United hakee kasvojen pesua Bournemouthin vieraana.