Advertisement

Marcos Alonson taklaus tarkempaan syyniin – pelikieltoa tiedossa?

Chelsea voitti Southamptonin viime viikonloppuna lukemin 2-3 Valioliiga-ottelussa, joka ennakoi joukkueiden välistä kohtaamista FA Cupin välierissä ensi viikonloppuna. Chelsea käänsi ottelun upeasti edukseen, sillä tunnin pelin jälkeen tilanne oli 2-0 kotijoukkueelle. Vaihdosta sisään tullut Olivier Giroud oli kahdella maalillaan suuressa roolissa ottelun kääntymisessä vierailijoille.

Pelin kulku olisi kuitenkin saattanut olla myös kovin erilainen. Ottelun 43. minuutilla Chelsean Marcos Alonso taklasi kovaa Southamptonin Shane Longia. Kukaan tuomaristosta ei tainnut nähdä tilannetta kunnolla, sillä erotuomari Mike Dean ei nostanut siitä Alonsolle edes keltaista korttia.

Koska Alonso ei tilanteesta saanut keltaista, voidaan se ottaa jälkikäteen käsittelyyn. Kuvanauha tilanteesta on annettu kolmesta entisestä huipputuomarista koostetulle paneelille, joka käy tilanteen läpi ja päättää, kuuluuko Alonsolle tilanteesta lisäsanktio. Myös Alonso saa antaa vastineensa asiaan, johon saataneen ratkaisu jo keskiviikkona illalla ennen Chelsean torstaista Valioliiga-ottelua Burnleytä vastaan.

Sky Sportsin asiantuntijoina ottelussa toimineet Matt Le Tissier ja Dennis Wise kutsuivat Deanin päätöstä olla antamatta korttia noloksi. Myös Southamptonin manageri Mark Hughes oli sitä mieltä, että tilanne oli punaisen kortin arvoinen.

”Shanella on haava pohkeessaan, kun näin tilanteen uudestaan se on mielestäni selkeä punaisen paikka”, Hughes kommentoi. ”Siinä oli selkeä tarkoitus satuttaa Shanea, kenkä viilsi pitkin hänen jalkansa takaosaa. Se oli vaarallinen taklaus ja olisi mielestäni voinut murtaa hänen jalkansa ja kuinka kukaan kolmesta tuomarista ei nähnyt sitä on minulle täysi mysteeri.”

Mikäli Alonson katsotaan syyllistyneen väkivaltaiseen käytökseen, hän saa varautua useamman ottelun pelikieltoon heti torstain ottelusta lähtien. Suorasta punaisesta kortista annettava kolmen ottelun pelikielto on aiemmin ollut standardina tämän tyyppisissä päätöksissä.