Advertisement

Markku Kanerva: Kalavelkoja ainakin on maksettavana

Suomi arvottiin lohkoon C UEFA Nations Leaguen arvonnoissa Lausannessa Sveitsissä aiemmin iltapäivällä. Lohkoarvonta oli suomen kannalta hyvä, sillä samassa lohkossa pelaavat muun muassa Unkari, Viro sekä Kreikka. Huuhkajien päävalmentaja Markku Kanerva oli arvontojen jälkeen syystäkin tyytyväinen arvontatulokseen.

”Kokonaisuudessa olen tyytyväinen tähän lohkoon. Litmasella oli näpit lämpimänä”, Kanerva kertoi ja viittasi Jari Litmaseen, joka oli mukana arpomassa lohkoja.

”Kovia joukkueita nämä kuitenkin ovat, mutta vielä vastustajia tärkeämpää on se, että meillä on syksyllä pelaajat kunnossa ja kaikilla on hyvin pelituntumaa hyvissä seuroissa.”

Ykköskorista Suomi sai vastustajakseen Unkarin, joka oli mukana myös edellisissä MM-karsinnoissa Huuhkajien kanssa samassa lohkossa.

”Tuntumaa on viime karsinnoista, kun kärsimme kaksi niukkaa tappiota ja tietysti historian muistavat kaikki. Eli kalavelkoja ainakin on maksettavana.”

Sen sijaan Kreikasta Huuhkajilla on paremmat muistot edellisistä Euroopan Mestaruuskilpailuiden karsinnoista.

” Edellisen pestini aikana voitimme Kreikan vieraissa ja kun nyt arvonnassa olivat viimeisinä vaihtoehtoina tästä korista Kreikka ja Serbia, niin kyllä tämä mieluisampi vaihtoehto oli.”

Viimeisenä Suomen lohkoon arvottiin Viro, jonka Huuhkajat voitti juuri harjoitusmaaottelussa kotikentällä puhtaasti 3-0.

”Onhan Viron kohtaaminen aika lähellä derbypeliä ja varmasti kiinnostaa faneja erityisesti. Meillä on hyvä tuntuma Viroon marraskuun voitosta Helsingissä, mutta on hyvä muistaa, että Viro oli 2012 EM-jatkokarsinnassa, joten kova vastus se on yhtä lailla.”