Advertisement

Mata haluaa seurata Giggsin jalanjäljissä

Juan Mata on ollut yksi José Mourinhon luottopelaajista tällä kaudella. Espanjalainen on pelannut yhdeksässä Manchester Unitedin kahdestatoista Valioliiga-ottelusta ja ollut kahdeksassa niistä avauskokoonpanossa. Juonikas Mata on pelannut oikeana laiturina ja tarjonnut hieman erilaisen vaihtoehdon kuin vasemmalta suoraviivaisemmin hyökkäävä Marcus Rashford. Lisäksi hän on aloittanut kolme Unitedin viidestä Mestarien liigan lohkovaiheen ottelusta.

29-vuotiaan Matan sopimus Unitedin kanssa on katkolla ensi kesänä. Unitedilla on kuitenkin optio pitää Mata aina kesään 2019 saakka. Espanjalainen olisi kuitenkin avoin pidemmällekin jatkosopimukselle. Ihannetilanteessa hän haluaisi pelata vaikka nelikymppiseksi asti.

”Uusi sopimus, miksi ei? Olen 29-vuotias ja toivottavasti voin pelata jalkapalloa vielä joitakin vuosia. Olisi mahtavaa pelata nelikymppiseksi asti kuten Ryan Giggs. Mutta se on vielä aika kaukana – vielä 11 vuoden päässä”, Mata pohti Sky Sportsin mukaan. ”Ikinä ei tiedä, mitä jalkapallossa ja elämässä voi tapahtua. Mutta tunnen tällä hetkellä olevani onnellinen täällä eikä minulla olisi ongelmaa jatkaa täällä kauemmin.”

Matalta kysyttiin myös mahdollisuudesta ryhtyä valmentajaksi pelaajauran jälkeen. Hän totesi sen ennen etäisen ajatuksen tuntuvan vuosi vuodelta kiinnostavammalta.

”Jos olisit kysynyt minulta muutama vuosi sitten haluanko olla manageri, olisin sanonut että en. Luulen, että jokaiselle jalkapalloilijalle tulee 20 pelivuoden jälkeen ensimmäisenä mieleen rentoutuminen”, Mata jatkoi. ”Yhden tai kahden vuoden tauko nauttia muista mahdollisista harrastuksista. Juuri nyt, kun olen alkanut ymmärtää peliä paremmin, ymmärtää sen taktista puolta ja joukkuekavereiden kanssa kommunikointia ja heidän motivointiaan, en sanoisi ei manageriksi ryhtymiselle mutta ei sitä tiedä.”