Advertisement

Mauricio Pochettino: ”Meidän täytyy keskittyä isojen kilpailujen voittamiseen”

Tottenhamin manageri Mauricio Pochettino sanoo, että heidän täytyy laittaa FA Cup taka-alalle keskittyä menestykseen Valioliigassa ja eurokentillä.

Tottenham kohtaa sunnuntaina FA Cupin neljännesvälieräottelussa kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla pelaavan Rochdale AFC:n. Tottenham on pelannut viime aikoina kovia joukkueita vastaan. Tiistaina lontoolaiset kohtasivat Mestareiden liigan neljännesvälierien ensimmäisessä osaottelussa italialaisen Juventuksen ja venyi vieraskentällä hienosti 2-2-tasapeliin. Valioliigassa joukkue on voittanut viime kierroksilla suurseuroista sekä Manchester Unitedin että Arsenalin.

Tottenham on voittanut edellisen kerran pokaalin kaudella 2007-2008, jolloin joukkue venyi Liigacupin voittajaksi. Edellinen FA Cupin voitto on jo useamman vuosikymmenen takaa, kauden 1990-1991 päätteeksi. Pochettinon mukaan Tottenhamin täytyy silti tavoitella korkeammalle kuin FA Cupin voittoon.

”Olen kuullut paljon palkintojen voittamisesta. Viimeisen 10 vuoden aikana on ollut paljon esimerkkejä valmentajista, jotka ovat voittaneet FA Cupin tai Carabao Cupin kaltaisia kilpailuja ja saaneet potkut kuusi kuukautta myöhemmin”, Pochettino kommentoi Sky Sportsin verkkosivuilla.

”Odotuksena täytyy olla Mestareiden liigan voittaminen, mutta et voi saapua neljän tai viiden vuoden sisällä ja sitten voittaa Mestareiden liigaa.”

”Voit ehkä voittaa FA Cupin tai Liigacupin, jos sanot, että ”okei, viidessä vuodessa me aiomme voittaa FA Cupin tai Liigacupin”. Silloin suojelet parhaita pelaajiasi FA Cupin otteluita varten, unohdat Valioliigan ja unohdat taistelun top4-sijoituksista”, Pochettino sanoo.

Pochettinon mielestä Tottenhamin täytyy keskittyä isojen kilpailujen voittamiseen. Hän viittaa esimerkiksi Mestareiden liigaan. Argentiinalaisluotsi sanoo, että paineen täytyy kohdentua Mestareiden liigan ja Valioliigan voittamiseen.

”Se ei tarkoita, että en halua voittaa FA Cupia tai Liigacupia, mutta prosessissamme, jossa rakennamme joukkueen voittamaan ja löytämään voittajan mentaliteetin, tämä on normaalia.”

Pochettinon mukaan tärkeää on löytää tasapaino. Jos Tottenham on kyvykäs johdonmukaisuuteen ja saamaan paikan neljän parhaan joukossa, niin sitten on kenties oikea hetki keskittyä voittamaan FA Cupin kaltaisia kilpailuja.

”Silloin olisi fantastinen tilanne laittaa kaikki paukut FA Cupin voittamiseen”, Pochettino toteaa.

Sunnuntain FA Cup -ottelusta Tottenhamilta puuttuu todennäköisesti ykköshyökkääjä Harry Kane, jolla on ollut vaivaa nilkassaan. Tämä avaa todennäköisesti mahdollisuuden sille, että tammikuussa seuraan ranskalaisesta PSG:stä saapunut brasilialaislaituri Lucas Moura saa ensimmäisen avauskokoonpanopaikkansa Tottenhamissa.