Advertisement

Mestarien liigan pelaajistot nimetty

UEFA on tänään julkistanut pelaajalistat, jotka Mestarien liigan lohkovaiheeseen selvinneet 32 joukkuetta ovat UEFA:lle toimittaneet. Listoja on kaksi: A-listalle jokainen joukkue saa nimetä maksimissaan 25 pelaajaa, joista vähintään kahdeksan täytyy olla seuran edustamassa maassa kasvatettuja pelaajia. Tuon statuksen UEFA:n sääntöjen mukaan saa, jos on edustanut kyseisen maan seuroja vähintään kolme vuotta ikävuosien 15-21 välillä. B-listalle seura saa puolestaan nimetä rajoittamattoman määrän pelaajia, jotka ovat syntyneet 1.1.1996 jälkeen ja edustaneet kyseistä seuraa vähintään kahden vuoden ajan 15. syntymäpäivänsä jälkeen.

Nämä listat on nyt toimitettu, ja seurat saavat käyttää vain listoilta löytyviä pelaajia lohkovaiheen ajan. Pudotuspeleihin selviävät seurat saavat tehdä listoihinsa muutoksia tammikuun siirtoikkunan jälkeen, mutta rajoitukset pysyvät samana.

Englannista on tänä vuonna peräti viisi joukkuetta Mestarien liigan lohkovaiheessa Manchester Unitedin saatua hallitsevana Eurooppa-liigan mestarina paikan lohkovaiheesta. Mielenkiintoisia nimiä löytyy sekä näiden joukkueiden listoilta, että niiden ulkopuolelta.

Manchester Unitedin listalta löytyy Zlatan Ibrahimovic. Mies ei luultavasti kuitenkaan ole pelikunnossa vielä lohkovaiheen peleissä, mutta Unitedilla oli tilaa pelaajalistallaan, joten José Mourinho nimesi mieluummin Ibrahimovicin kuin jätti listan vajaaksi. Zlatan jos joku pystyy palaamaan vakavan polvivammansa jäljiltä epäiltyä aiemmin.

Chelsea puolestaan ei nimennyt listalleen Diego Costaa, joka haluaa siirtyä takaisin Atletico Madridiin eikä ole vielä liittynyt Chelsean harjoituksiin kesän jäljiltä. Miestä ei siis Mestarien liigan lohkovaiheessa nähdä, mutta Chelsean Valioliigan pelaajalistaan hänet on nimetty ihmepalaamisen varalta.

Liverpool sen sijaan nimesi listaansa Philippe Coutinhon, joka ei ole myöskään loukkaantumisen ja siirtohalujen yhdistelmän vuoksi vielä tällä kaudella pelannut. Miestä ei kuitenkaan myyty Barcelonaan, joten paikka listalla on selviö. Pois sen sijaan jätettiin Englannin maajoukkueen oikea pakki Nathaniel Clyne, jonka kesällä kärsitty reisivamma siis pitänee sivussa pidemmän aikaa. Hoffenheimia vastaan upean vaparimaalin tehnyt Trent Alexander-Arnold sekä Joe Gomez ovat kilpailleet oikean pakin tontista Clynen poissaollessa.

Tottenhamin listalta pois jätettiin laituri Erik Lamela, joka on ollut pitkään sivussa loukkaantuneena eikä ole vieläkään palannut pelikentille. Myös kärkimies Vincent Janssen jäi sivuun. Janssen ei ole Spursissa osunut maalipuiden väliin toivottuun tapaan ja kun seura hankki elokuun lopussa Fernando Llorenten, jäi hollantilaisen kohtaloksi jäädä Mestarien liigan ryhmän ulkopuolelle.

Manchester Cityn ryhmästä ei isompia yllätyksiä löydy. Kaikki edustusjoukkueen pelaajat ovat mukana, myös vahvasti pois joukkueesta huhutut Eliaquim Mangala sekä Fabian Delph.