Advertisement

Michy Batshuayi on käyttänyt mahdollisuutensa maksimaalisesti hyödykseen

Michy Batshuayin ura Chelseassa on ollut kivikkoinen manageri Antonio Conten alaisuudessa. Viime kaudella peliaikaa ei tullut juurikaan ja sama tahti jatkui kuluvalla kaudella. Tammikuussa belgialainen sai mahdollisuuden siirtyä lainalle Borussia Dortmundiin. Olivier Giroud saapui Arsenalista Stamford Bridgelle, koska Dortmundin hyökkääjä Pierre-Emerick Aubameyang puolestaan siirtyi Arsenaliin. Belgialainen on aina ollut hyvä maalintekijä ja Dortmundissa hän on viimeistään todistanut sen.

Chelseassa hän toimi usein vaihtopelaajan roolista ja onnistui siitä huolimatta maalinteossa yllättävän tehokkaasti. Dortmundissa hän on selkeä ykköshyökkääjä ja tehot ovat edelleen kovat. Batshuayi on pelannut 990 mahdollisesta peliminuutista 899 minuuttia. Otteluita on kertynyt kaikissa kilpailuissa 11 ja maaleja kahdeksan.

”Täällä tunnen luottamuksen minua kohtaan, joka antaa minulle mahdollisuuden pelata hyvällä itseluottamuksella”, Batshuayi kertoi belgialaiselle Sporzalle viime kuussa.

Belgialainen onnistui maalinteossa kahdesti heti ensimmäisessä ottelussa ja maaliensa lisäksi hän syötti yhden. Ottelu päättyi Dortmundin 2-3 vierasvoittoon Kölnin vieraana. Nyt tehot ovat sitä luokkaa, että on mielenkiintoista nähdä mitä pelaajan suhteen tapahtuu kuluvan kauden jälkeen. Lainasopimus Dortmundissa päättyy kesällä, mutta Alvaro Morata sekä Giroud odottavat yhä Chelseassa. Paljon asiaan vaikuttaa myös Chelsean ensi kauden manageri.

Batshuayi varmasti haluaisi itse jatkaa nykyisessä osoitteessaan, joka ei ainakaan Dortmundin johdon mukaan oli poissuljettu mahdollisuus.

Seuraa myös Twitterissä!
@pasi_rosti
@vaihtopenkkicom