Advertisement

Mielipide: Valioliigassa vielä todella paljon jännitettävää

Valioliigakaudessa riittää paljon jännitettävää, erityisesti sarjataulukon häntäpäässä. Jo useampana vuonna on nähty viimeisille kierroksille saakka kestänyt taistelu siitä, ketkä säilyvät korkeimmalla sarjatasolla ja ketkä putoavat Mestaruussarjaan kauden päätteeksi. Sarjataulukko on armoton eikä valehtele pitkässä sarjassa koskaan. Myös tällä kaudella tullaan näkemään loppuun saakka jännittävä taistelu paikasta auringossa. Sarjan mestaruus on käytännössä katsoen ratkennut jo hyvin aikaisessa vaiheessa. Mestarien liigan paikat alkavat niin ikään olla pikkuhiljaa jaettu. Eurooppa-liigan paikoista on käynnissä vielä pienimuotoinen taistelu, sillä Burnley on noussut Arsenalista ja viiden pisteen päähän ja on huomattavasti lontoolaisia kovemmassa vireessä tällä hetkellä.

Kautta on jäljellä enää yhdeksän ottelua ja taistelu putoamisviivan tuntumassa on todella kutkuttava. Kannattajien kannalta tämä on varmasti jopa piinaavaa. Crystal Palace on valahtanut taulukossa putoajan paikalle. Eroa kuiville on kuitenkin vain yksi piste. Palacen sijoitus on tällä hetkellä 18. ja ero 13. sijaan on vain kolme pistettä. Tämä tarkoittaa jälleen kerran kiivasta kamppailua säilymisestä korkeimmalla sarjatasolla. Stoke on sijoituksissa yhden sijan Palacen alapuolella, mutta pisteissä joukkueet ovat tasoissa. Vain West Bromwich alkaa olla suhteellisen varma putoaja, sillä heidän eronsa Palaceen ja Stokeen on jo seitsemän pistettä ja turvaan kahdeksan. Joukkue on myös ainoa, jonka sarakkeissa on pelkkiä tappiota viimeisen viiden ottelun ajalta.

Crystal Palacellakin tappioita on kolme putkeen, tosin näistä kaksi viimeisintä ovat tulleet Tottenhamia ja Manchester Unitedia vastaan. Tottenham iski voitto-osuman 88. peliminuutilla ja Manchester United lisäajan viimeisellä. Peliesitys etenkin Manchester Unitedia vastaan antaa uskoa, että Etelä-Lontoossa pelataan Valioliigaa myös ensi kaudella.

Stoke on hieman piristynyt valmentajavaihdoksen jälkeen. Paul Lambertin tultua manageriksi seura on hävinnyt vain kerran. Tuo tappio tuli Bournemouthille Lambertin toisessa ottelussa. Neljä otteluista on päättynyt tasan. Joukkue ei ole vielä Lambertin valmennuksessa voittanut otteluita, sillä Huddersfieldistä otetun 2-0 voiton aikana Lambert oli juuri nimetty manageriksi ottelupäivänä eikä ollut vetovastuussa. Lambert on saanut joukkueen puolustamaan hyvin, joka voi osoittautua tärkeäksi seikaksi putoamistaistelussa. Maalinteko on joukkueelle vielä hieman haastavaa.

Southampton ja Newcastle ovat seuraavat joukkueet putoamisviivan yläpuolella. Newcastlella on vain kahden pisteen etumatka Crystal Palaceen ja Stokeen. Rafael Benitezin ryhmän viimeaikainen suorittaminen on ollut kuitenkin mallillaan, joten heidän tilanteensa näyttää kohtalaisen hyvältä vielä tässä vaiheessa.

Sen sijaan juuri putoamisviivan päällä majaileva Southampton on joukkue, joka on hyvästä materiaalista huolimatta alisuorittanut kaudella pahasti pahasti. Pientä piristymistä tosin on nähtävissä sielläkin sillä, Southamptonillakaan ei viidestä viimeisestä ottelusta ole kuin yksi tappio. Tosin voittojakaan ei ole kuin yksi ja kolme peliä on päättynyt tasan.

Kuva: Alloverpress.fi

West Hamin nykyvire on erittäin huolestuttava. Joukkue on kolme pistettä Stoken ja Palacen yläpuolella eikä todellakaan ole vielä kuivilla. West Hamilla sekä Stokella on lisäksi erittäin haastavat loppuohjelmat.

West Ham kohtaa kauden aikana vielä Manchester Unitedin, Burnleyn, Southamptonin, Chelsean, Stoken, Arsenalin, Manchester Cityn, Leicesterin sekä Evertonin. Stoken vastaavat ottelut ovat Manchester City, Everton, Arsenal, Tottenham, West Ham, Burnley, Liverpool, Crystal Palace sekä Swansea. Muiden putoamistaistelussa mukana olevien joukkueiden loppuohjelma on kokonaisuudessaan jossain määrin helpompi. Mielenkiintoinen loppukausi on siis tulossa, jos ei mestaruuden kannalta niin häntäpään taistelun kannalta ainakin.

Seuraa myös Twitterissä!
@pasi_rosti
@vaihtopenkkicom