Mielipide: Wilsheren saatava mahdollisuus Arsenalin keskikentällä myös jatkossa

Arsenal pelasi eilen illalla Valioliigassa West Hamin kanssa tuskaisen 0-0 tasapelin. Arsenal hallitsi ottelua mielin määrin, mutta todella vaaralliset maalintekopaikat menivät tasan. Arsenal oli jälleen totutun tehoton hyökkäyspäässä. Tällä kertaa se selvisi takaiskumaaleitta, vaikka Laurent Koscielny olikin jälleen lähellä lahjoittaa kotijoukkueelle maalin. Vaihdosta kentälle tullut Javier Hernandez ei kuitenkaan saanut palloa ylärimaa lähemmäs maalia.

Arsenalilta löytyi ottelusta kuitenkin paljon positiivistakin. Lähinnä iloa tuottivat nuori Ainsley Maitland-Niles sekä Jack Wilshere, joiden esitykset kentällä olivat loistavat. Myös avauksessa ollut ranskalainen Olivier Giroud onnistui läpi ottelun aiheuttamaan West Hamin puolustajille harmaita hiuksia, mutta maalinteossa hänkään ei onnistunut.

Wilshere pelasi ensimmäiset minuuttinsa kuluvalla kaudella Arsenalin avauksessa Valioliigassa. Eurooppa-liigassa vastuuta on tullut ja hyvät esitykset niissä otteluissa ovat aiheuttaneet ihmetystä, miksei pelaaja saa enempää vastuuta myös Valioliigassa. Eilisen ottelun jälkeen on vaikea nähdä, miksei minuutteja tulisi jatkossa enemmän. 25-vuotias englantilainen oli Arsenalin paras pelaaja eilisessä ottelussa.

Wilshere pelasi Aaron Ramseyn paikalla keskikentän pohjalla Granit Xhakan vieressä ja hänen esityksensä oli huomattavasti tasapainoisempi, kuin Ramseyn viimeaikaiset otteet. Wilshere teki loistavia katkoja, antoi hyviä syöttöjä ja oli myös hyökkäyspäässä vaarallinen. Englantilainen oli myös hyvin lähellä maalintekoa ottelun loppupuolella. Giroudin pudotus tuli oikealle jalalle, josta umpivasurina tunnettu Wilshere laukoi pallon hieman yli West Hamin maalin.

Arsenalin manageri Arsene Wenger oli myös iloinen englantilaisen esityksestä ottelussa.

”Jack pelasi hyvin ensimmäisessä ottelussaan”, ranskalainen kertoi ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.

”Etenkin ensimmäisellä puoliajalla hän oli terävä. Hän puolusti erittäin hyvin kokonaisuudessa. Ensimmäiseksi otteluksi se oli hyvä asia.”

Wilshere on kärsinyt urallaan lukuisista loukkaantumisista, mutta on onnistunut pysymään tällä kaudella terveenä. Luonnollisesti vähäiset peliminuutit ovat olleet vaikuttamassa siihen, mutta eilisen ottelun perusteella pelaaja on todella hyvässä fyysisessä kunnossa. Wilshere tarvitsee myös enemmän peliaikaa taistellakseen mahdollisuudesta edustaa maataan ensi kesän mm-kilpailuissa Venäjällä. Englannin manageri Gareth Southgate on kertonut kaikkien valituksi tulevien pelaajien joutuvan taistelemaan paikastaan kisajoukkueessa tosissaan. Tämä tarkoittaa myös peliaikaa seurajoukkueessaan. Ramseyn loukkaantuminen antoi Wilsherelle mahdollisuuden päästä avaukseen ja englantilainen vastasi huutoon täydellisesti.

Wengerillä ei ole ainakaan allekirjoittaneen näkemyksen mukaan minkäänlaisia perusteita penkittää Wilshereä lauantaina Newcastlea vastaan pelattavasta kotiottelusta. Eivätkä kyseessä ole pelkästään Wilsheren esitykset eilisessä ottelussa, vaan myös ne minuutit, jotka hän on pelannut Valioliigassa penkiltä tullessaan sekä Eurooppa-liigan esitykset. Viimeisimmässä Eurooppa-liigan ottelussa Bate Borisovia vastaan hänet valittiin oikeutetusti ottelun parhaaksi pelaajaksi.

Eilisessä ottelussa Wilshere paikkasi vierellä pelanneet Xhakan kaksi huolimatonta syöttöä ottelun ensimmäisillä minuuteilla. Hänen syöttöprosenttinsa oli koko kentän paras avauksessa olleista 22 pelaajasta. Ensimmäinen harhasyöttö tuli vasta, kun toista puoliaikaa oli pelattu jo pitkälle. Tuossa tilanteessa englantilainen yritti pelata Giroudin läpi ja oli alun perin saanut pallon loistavan puolustustyöskentelynsä ansioista.

Kuva: Alloverpress.fi

Wilshere teki ottelussa yhdessä joukkuetoverinsa Nacho Monrealin kanssa eniten syötönkatkoja sekä taklauksia. Tilastollisesti Wilsheren voidaan sanoa olleen kentän paras pelaaja. Ottelun parhaan pelaajan palkinto meni kuitenkin Mark Noblelle, mutta montaa perustelua tuolle valinnalle ei löydy. Wilshere joka tapauksessa loisti kentällä ja on selvästi paremmassa kunnossa kuin koskaan.

Mikäli Wilshere saa manageriltaan rehellisen mahdollisuuden myös jatkossa, hän varmasti näyttää olevansa oikea mies tehtävään. Samalla hän saa kaipaamansa mahdollisuuden taistella paikasta Englannin mm-ryhmään. Wenger on tunnettu valmentajana, joka ei aina välttämättä näe asioita samalla tavalla, kuin joukkueen kannattajat tai muut ulkopuoliset ihmiset. Wilshere teki ohittamisensa Wengerille kuitenkin hyvin vaikeaksi jatkoa ajatellen ja se on joukkueen kannalta todella hyvä asia.