Advertisement

Morata voisi palata Real Madridiin tulevaisuudessa

Chelsean tähtihyökkääjä Álvaro Morata on myöntänyt, että hän on avoin ajatukselle, että voisi palata jonakin päivänä Real Madridin riveihin. Hiljattain 25 vuotta täyttänyt espanjalaishyökkääjä siirtyi viime kesänä Espanjasta Englantiin reilun 79 miljoonan euron siirtosummalla.

Moratan mukaan hän ei olisi halunnut lähteä seurasta, mutta kaipasi kipeästi lisää vastuuta ja peliaikaa.

”Totta kai voisin palata Real Madridiin, mutta se on monimutkaista”, Morata kommentoi espanjalaisen radiokanava Cadena Serin jalkapalloaiheisessa ohjelmassa El Larguero.

”Kerroin päävalmentajalle, että haluan pelata enemmän. On typeryyttä, että olisin halunnut lähteä. Tunsin itseni tärkeäksi Madridille, mutta halusin pelata Mestarien liigan ratkaisuvaiheissa”, Morata sanoo.

Morata pelasi kaudella 2016-2017 Real Madridissa 26 ottelussa, joissa hän viimeisteli 15 maalia. Sitä ennen hän iski kaksi kautta osumia Juventuksen paidassa Italiassa. Morata aloitti junioriuransa Atletico Madridin riveissä, mutta siirtyi Getafen kautta lopulta vuonna 2008 Real Madridin organisaatioon.

”En ole ikinä sanonut pahaa sanaa Real Madridista, enkä tule sanomaan. Toivon heille aina parasta. Olen Real Madridin fani, mutta Chelsean pelaaja”, Morata kertoo.

Englannin ilmastoon ja sääolosuhteisiin tottuminen on vienyt Chelsealle kullanarvoiselta hyökkääjältä aikaa. Pelikentällä sopeutuminen ei vienyt aikaa. Pelaaja on iskenyt Chelsealle kymmenessä ottelussa seitsemän maalia ja antanut kolme maaliin johtanutta syöttöä. Morata on maalipörssin jaetulla kakkossijalla vain osuman päässä Sergio Agüerosta ja Harry Kanesta.

”Olemme sopeutuneet Lontooseen. Kun saavuin, minulla ei ollut aikaa ajatella niin paljon. Alussa kaikki ei mennyt niin hyvin kuin odotin, mutta vaimoni auttoi minua paljon”, Morata toteaa.

”Ennen tappioiden hetkellä lukkiuduin omiin ajatuksiini. Nyt otan tappiot eri tavalla. Elämäni on rauhallisempaa. Täällä on enemmän liikenneruuhkia kuin Madridissa. Kaipaan Madridin säätä, mutta aurinko nousee, vaikka se on puoli tuntia”, Morata päättää.