Advertisement

Mourinho: ”Emme ole niin huonoja kuin ihmiset sanovat”

Manchester United otti eilen maukkaan voiton, kun se voitti paikallisottelussa vieraskentällä 2-3 Manchester Cityn. Isäntäjoukkueella oli mahdollisuus varmistaa mestaruutensa voitolla paikalliskilpailijasta. Ensimmäisellä puoliajalla Manchester City siirtyi jo kahden maalin karkumatkalle ja sillä oli kymmenkunta loistavaa maalipaikkaa, mutta sarjakärki ei pystynyt tappamaan peliä. Toisella puoliajalla ote siirtyi vierasjoukkueelle ja Manchester United nousi lopulta rinnalle ja ohi.

Voitto oli maukas myös Manchester Unitedin manageri José Mourinholle, joka on saanut kauden aikana paljon kritiikkiä sekä joukkueen erittäin passiivisesta pelitavasta että odotettua heikommista tuloksista.

”Totta kai Manchester City halusi tehdä sen tänään, mutta he ovat joka tapauksessa voittamassa mestaruuden. Se ei vain tapahtunut tänään”, Mourinho kommentoi Sky Sportsin verkkosivuilla.

”Manchester City on voittanut enemmän pisteitä kuin muut joukkueet, mutta he eivät ole antaneet muille mahdollisuuksia. Toivottavasti City voi lyödä Tottenhamin voittaakseen mestaruuden, sillä meidän haasteemme on sijoittua toiseksi sarjassa, jolloin saan mahdollisuuden onnitella Cityä mestaruuden voittamisesta.”

”Me emme ole niin huono joukkue kuin ihmiset sanovat, että me olemme. Yritämme todistaa, että olemme maan toiseksi paras joukkue”, Mourinho sanoo.

Mourinho myönsi, että hänen ensisijainen tavoitteensa ei ollut pilata naapuriseuran mestaruusjuhlia, vaan saavuttaa kolme tärkeää pistettä, että Manchester United turvaisi paikkansa Mestareiden liigan lohkovaiheeseen ensi kaudeksi. Manchester Unitedilla on 15 pisteen ero viidentenä majailevaan Chelseaan, joka pelaa tänään kierroksen oman ottelunsa. Kolmantena oleva Liverpool on neljän pisteen päässä, mutta Manchester United on pelannut yhden ottelun vähemmän.

Mourinho oli varsin tyytyväinen joukkueensa esitykseen Manchester Cityä vastaan. Portugalilaismanagerin mukaan United piti enemmän palloa kuin normaalisti joukkueet pystyvät Manchester Cityä vastaan. Hän sanoo, että kyse oli vain itseluottamuksen ylläpitämisestä ja maalien odottamisesta.

”Annoin pelaajille esimerkkejä monista otteluista, joissa joukkue on 2-0-tappioasemassa ja he nousevat. Pelaajat pitivät terävyytensä ja tämä on todella tärkeä tulos meille”, Mourinho kertoo.

”Tarvitsemme kuusi pistettä jäljellä olevista kolmesta koti- ja vierasottelusta ollaksemme neljän parhaan joukossa ja sijoittuaksemme toiseksi. Meille on hyvin tärkeää, että olemme neljä pistettä edellä Liverpoolia”, Mourinho toteaa.