Advertisement

Mourinho: ”Motivaationi on päättää kausi kakkossijaan”

Manchester Unitedin manageri José Mourinhon mukaan hänen motivaationsa ei kohdistu lauantain derbyssä siihen, että paikallisvastustaja Manchester Cityn mestaruus ei varmistuisi vielä tänä viikonloppuna. Portugalilaismanagerin mukaan hän keskittyy siihen, että Manchester United varmistaa sijoituksensa toisena Valioliigassa.

Mourinho uskoo, että Manchester Unitedilla on hyökkääviä pelaajia, jotka voivat aiheuttaa vahinkoa Manchester Citylle. Hän kuitenkin sanoo, että joukkueen tavoite on olla kauden päätteeksi paras lopuista joukkueista sarjakärjen takana.

”Motivaationi on päättää kausi kakkossijaan. Minulla on yhä motivaatiota päättää kausi top4-sijoitukseen, sillä matemaattisesti se ei ole vielä varmaa. Piste-ero on hyvä, mutta emme ole varmistaneet sitä vielä, joten siinä on ensimmäinen tavoitteemme, mutta sen jälkeen en piiloudu”, Mourinho kommentoi Sky Sportsin verkkosivuilla.

”Käytännössä ja ensi kaudella sijoittuminen toiseksi, kolmanneksi ja neljänneksi on sama asia, kun et voita pokaalia ja pääset Mestareiden liigan lohkovaiheeseen.”

”Mieluummin kuin kolmanneksi ja neljänneksi sijoitun toiseksi ja ensimmäiseksi, ja me olemme olleet toisena monia kuukausia. Tavoitteemme on taistella siitä ja tarvitsemme siihen vielä pisteitä. Tavoitteeni tulevaan peliin on saada pisteitä, että sijoitumme toiseksi”, Mourinho sanoo.

Mourinhon mukaan ero Cityn ja Unitedin välillä on ilmiselvästi nähtävillä piste-erona, joka joukkueiden välillä on kauden päätteeksi sarjataulukossa.

”On helppoa katsoa kirjanpitoa ja ymmärtää, että normaalisti taistelisimme mestaruudesta. Emme taistele, koska Cityllä on todella paljon pisteitä, mikä tekee siitä hankalaa”, Mourinho kertoo.

Portugalilaismanagerilta kysyttiin mielipidettä siihen, oliko tähtihyökkääjä Alexis Sánchezin päätös tehdä sopimus Manchester Unitedin kanssa paikalliskilpailijan sijaan todiste siitä, että Unitedilla on yhä suurempi vetovoima pelaajamarkkinoilla.

”Tiedättekö siitä? En tiedä, oliko City kiinnostunut hänestä vai ei. Minulla ei ole aavistustakaan”, Mourinho toteaa.