Advertisement

Mourinho myöntää tietävänsä syyn Lukakun nopeuden hidastumiseen

Manchester Unitedin manageri Jose Mourinho kertoo tietävänsä syyn siihen, miksi kesällä hankitun tähtihyökkääjän Romelu Lukakun nopeus olisi hidastunut. Lukakun paino on Mourinhon mukaan kasvanut kolme kiloa Unitediin siirryttyään. Painonkasvu ei kuitenkaan johdu lihomisesta vaan lihasmassan kasvusta. Tähän seura on saanut varmistuksen joukkueen lääkäreiltä.

Huolimatta siitä, että lisääntynyt paino on puhdasta lihasta, portugalilainen ei ole tyytyväinen tilanteeseen. Mourinhon mielestä lihasmassan kasvulla on suora syy Lukakun nopeuden hidastumiseen, joka puolestaan näkyy maalimäärän hupenemisessa. The Sun kirjoittaa Mourinhon olevan tilanteesta erittäin huolestunut, sillä belgialaisen oli tarkoitus olla vastaus joukkuetta vaivanneisiin maalinteko-ongelmiin.

Lukaku aloittikin kauden erinomaisesti tehden ensimmäisessä 11 ottelussa peräti 10 maalia. Sen jälkeen tahti on ollut huomattavasti heikompaa ja pelaaja on saanut hyvin paljon kritiikkiä osakseen.

Lisääntynyt paino ei ole ainoa Mourinhon ongelma koskien Lukakua. The Sunin mukaan. Managerin mielestä belgialainen tulee hakemaan palloa liian alhaalta ja haluaisi tämän pelaavan lähempänä puolustajia. Mourinhon kerrotaan ottaneen Lukaku puhutteluun ja kertoneen hänelle olleensa kyllästynyt huutamaan ohjeita tekniseltä alueelta, joihin Lukaku ei tunnu reagoivan.