Advertisement

Moyes uskoo olevansa riittävän hyvä valmentamaan mitä tahansa joukkuetta maailmassa

West Hamin uusi manageri David Moyes uskoo olevansa kykenevä valmentamaan mitä tahansa joukkuetta maailmassa ja haluaa todistaa sen West Hamissa. Moyes on aloittanut uran West Hamissa hyvin, sillä skotlantilaisen tultua seuraan hän on nostanut joukkueen putoajan paikalta jo 15. sijalle.

Joukkue on pelannut kolme loistavaa ottelua putkeen. Ensin se kaatoi toissa viikonloppuna Chelsean kotonaan 1-0. Tämän jälkeen arkipelikierroksella viime keskiviikkona se puristi pisteen Arsenalilta myös kotonaan 0-0 tuloksella. Viime lauantaina se haki loistavan vierasvoiton Stokesta 0-3 lukemilla.

”Uskon olevani kykenevä valmentamaan mitä tahansa seuraa maailmassa, joten olen varma että onnistun myös West Hamissa”, skotlantilainen kertoi ennen Arsenalia vastaan pelattavaa Carabao-Cupin ottelua.

”Olen tullut tänne ja näyttänyt mitä voin tehdä. Sinun täytyy vain näyttää osaamisesi, maineellasi ei ole mitään merkitystä.”

Moyesin maine oli saanut jonkin verran kolauksia muutamien epäonnistuneiden valmennuspestien jälkeen. Manchester Unitedissa tulos ei ollut kovin mairitteleva, mutta skotti ei saanut seuralta myöskään riittävästi aikaa seuran peräsimessä. Muutosvastarinta Sir Alex Fergusonin jäätyä eläkkeelle oli seurassa suuri. Tuota pestiä seurasi todella pahasti pieleen mennyt Espanjan matka Real Sociedadin valmentajana. Viimeisenä pestinä ennen West Hamia oli Sunderland, joka putosi lopulta skotlantilaisen alaisuudessa Valioliigasta.

West Hamissa homma on lähtenyt heti lentoon ja pelaajien itseluottamus on kasvanut selvästi. Joukkue on taloudellisesti hyvässä tilassa ja tulee hankkimaan tammikuussa varmasti myös Moyesille mieleisiä vahvistuksia. Moyes itse on kertonut haluavansa seuraan uuden kärjen ja keskikenttäpelaajan. Muun muassa illan vastustajan joukkueesta löytyvät Jack Wilshere sekä Olivier Giroud kuuluvat skotlantilaisen hankintalistan kärkipäähän.