Advertisement

Päivän sana: Harry Kanen toiminta on outoa

Tottenhamin maalitykki Harry Kanen toimet ovat kieltämättä hieman kummallisia. On selvää, että pelaaja haluaa maaleja. Vastaavasti hyökkääjä haluaa voittaa maalikuninkuuksia. Ja ketäpä ei houkuttelisi mahdollisuus kultaiseen kenkään. Silti on ihmeteltävä mitä Kanen mielessä pyörii Stoke ottelun maalista jätetyn protestin jälkeen.

Tottenham voitti Stoken niukasti 1-2 ja voittomaalin teki Christian Eriksen tai Kane. Maali merkattiin Eriksenille, mutta Kane kertoi ottelun jälkeen vakuuttavansa, pallon osuneen häneen.

”Vakuutan osuneeni palloon”, kuului englantilaisen kommentit ottelun jälkeen.

Mikäli todellisuudessa osui niin hipaisu oli käytännössä olematon. Hidastuskuvien perusteella en ainakaan itse ole kovin vakuuttunut sen koskaan edes osuneen Kaneen.

Tottenham teki Kanen pyynnöstä FA:lle protestin, jossa se pyysi maalin merkitsemistä englantilaiselle. Protesti meni läpi ja Kanella on nyt yksi maali enemmän. Ero maalipörssiä johtavaan Mohamed Salahiin on nyt neljä maalin verran. Pelejä Tottenhamilla on yksi Liverpoolia vähemmän pelattavanaan.

Kane sai teostaan sosiaalisessa mediassa paljon irvailua ja kritiikkiä osakseen. Muun muassa Salah ja Jamie Vardy kummastelivat Twitterissä päätöstä muuttaa maali Kanen nimiin.

Tottenhamin manageri Mauricio Pochettino kertoi Kanen loukkaantuneen Salahin ja Vardyn reaktioista. Pochettinon mukaan Kane ei osannut odottaa tämän kaltaista reaktioita. Miksi ei? Miten hän ei osannut odottaa sitä? Entäpä Eriksenin reaktio? Pochettino on kertonut, ettei joukkueen sisällä ole ongelmaa asian suhteen. Ei luultavasti suurta ongelmaa olekkaan. Eriksen on ammattilainen. Silti väitän, ettei Eriksen ole aivan sinut tilanteen kanssa. Oma joukkue toveri pyytää seuraa tekemään protestin, jossa hienosti tekemäsi maali ryöstetään omalle joukkuetoverille. Loppujen lopuksi on aivan sama koskiko Kane palloon vai ei. Se oli Eriksenin maali. Piste. Tilanteen voisi ymmärtää jos Kane olisi laukonut pallon maaliin vaikkapa puolustajan jalan kautta ja tuolloin maali olisi merkattu vastustajan omaksi maaliksi. Oman joukkuetoverin kohtelu tällä tavalla on outoa.

Seuraa myös Twitterissä!
@pasi_rosti
@vaihtopenkkicom