Advertisement

Pep Guardiola: Opimme toisenlaisen tavan hyökätä

Manchester City kohtasi sunnuntaina Valioliigaottelussa West Hamin. Ottelu oli maalien valossa Citylle jälleen hieman nihkeähkö, huomioiden minkälaista ilotulitusta seuran alkukausi on ollut niin Valioliigassa kuin Mestarien liigassakin. Toisaalta vastustajat puolustavat Cityä vastaan hyvin tiiviisti, jolloin hyökkääminen ja maalien teko luonnollisesti vaikeutuu. Southampton oli jo hyvin lähellä riistää Cityltä pisteitä, mutta lisäajan viimeisellä minuutilla Raheem Sterling onnistui maalinteossa ja City sai kairattua ottelusta voiton. West Hamia vastaan ei menty aivan lisäajalle, mutta ottelun loppupuolelle siinäkin. David Silva vapautti kotijoukkueen tuskasta 83. peliminuutilla.

Cityn manageri Pep Guardiola kertoi ottelun jälkeen, että hänen on täytynyt löytää uusia tapoja hyökätä alkukauteen verrattuna. Guardiola kertookin West Ham -pelin osoittaneen, että he ovat löytäneet tavan avata murtamattomalta vaikuttavat erittäin tiiviit puolustukset.

”Opin hyökkäämään hieman eri tavalla.” Guardiola kertoi.

”Normaalisti emme pelaa kahdella kärjellä ja kahdella laiturilla. Kenties se on kuitenkin parempi tapa hyökätä tämän tyyppistä puolustusta vastaan.”

”He eivät halunneet pelata. Kun he menettivät pallon, he eivät prässänneet. He vetäytyivät 10 pelaajan voimin maalivahdin alueelle. Näin on tapahtunut kolmessa viimeisessä ottelussa.”

Guardiolan kommenteista paistaa jonkinasteinen turhautuminen, mutta joukkueiden valitseman taktiikan Cityä vastaan ymmärtää. Miksi pienemmät seurat edes yrittäisivät lähteä haastamaan Cityä avoimella pelillä. Alkukausi osoitti tämän taktiikan olevan pelillinen itsemurha hyvin monelle joukkueelle.

Onko Guardiola todellisuudessa löytänyt tavan murtaa tämän tyyppinen puolustus, saadaan puntariin kunnolla ensi viikonloppuna. Tuolloin City kohtaa Manchesterin derbyssä Unitedin Old Traffordilla. Cityn hyökkäyspelotetta vastaan on lähes varmaa, että Unitedin manageri Jose Mourinho lähtee ottelussa liikkeelle erittäin puolustusvoittoisella taktiikalla.