Advertisement

PFA palkitsi Manchester Cityn Leroy Sanen vuoden parhaana nuorena pelaajana

Pelaajayhdistys PFA palkitsi sunnuntaina vuoden pelaajaksi Liverpoolin Mohamed Salahin. Vuoden parhaaksi nuoreksi pelaajaksi valittiin Manchester Cityn saksalainen laitahyökkääjä Leroy Sane.

Sane oli Pep Guardiolan ensimmäisiä hankintoja kesällä 2016, kun menestyksekäs espanjalaismanageri siirtyi manchesterilaisjoukkueen peräsimeen. Guardiola oli nähnyt nuorukaisen potentiaalin Bundesliigassa ja ostos onkin osoittaunut erittäin loistavaksi.

Sanen alkukausi oli erittäin vahva ja ennen vuodenvaihteen pientä suvantovaihetta lukuunottamatta, on saksalainen pelannut erittäin vahvan kauden.

Manchester City on pelannut lähes fantastisen kauden ja joukkue rikkoo ennätyksiä kierros toisensa jälkeen. Menestykseen on osansa koko joukkueella, mutta etenkin Sanen ja Raheem Sterlingin huimat tason nostot viime kaudesta ovat siivittäneet Cityn tällä kaudella aivan uudelle tasolle.

Sanen työmäärä kentällä on niin valtaisa, että ”tilastoniilot” eivät edes ymmärrä kuinka hyvin hän on pelannut kauden aikana.

Toki tilastotkin ovat erittäin kovat.

28 valioliigaottelussa Sane on tehnyt yhdeksän maalia ja antanut 12 maaliin johtanutta syöttöä.

Citylle ja Sanelle kaudesta ei tullut jättipottia Mestarien liigan pettymyksen vuoksi, mutta valioliigamestaruus täysin ylivoimaisella tavalla ja Carabao Cupin voitto ovat varmasti mieluisia pokaaleja tästä kaudesta.