Advertisement

Pochettinon hyvä työ palkitaan – palkankorotuksen myötä neljänneksi eniten tienaava manageri

Valioliigassa sijalla neljä oleva Tottenham vankisti sunnuntain Chelsea-voitolla asemiaan ensi kauden Mestarien liigaan pääsystä.

Tottenham on pelannut nousujohteisesti siitä lähtien, kun Maurico Pochettino otti vetovastuun Spurs-managerina kesällä 2014.

The Telegraph kertoo, että Tottenham aikookin palkita Pochettinon tuhdilla palkankorotuksella. Lehden tietojen mukaan Pochettinon vuosipalkka on tällä hetkellä 5,5 miljoonaa puntaa, mutta siihen on tulossa nyt kolmen miljoonan punnan korotus. Näin ollen Pochettinon vuosipalkka olisi jatkossa 8,5 miljoonaa.

Palkankorotuksen myötä Pochettinosta tulisi Valioliigan neljänneksi parhaiten palkattu manageri. Kolme parhaiten palkattua manageria ovat Chelsean Antonio Conte, Manchester Cityn Pep Guardiola ja Manchester Unitedin Jose Mourinho.

Palkankorotuksen syy ei ole pelkästään se, että Pochettino on tehnyt erinomaista työtä sekä tulosten että pelaajakehityksen valossa.

Merkittävä syy on myös se, että tuo erinomainen työ on herättänyt useamman suurseuran kiinnostuksen. Telegraphin tietojen mukaan muun muassa PSG ja Real Madrid ovat kiinnostuneita argentiinalaisen palveluksista.

Pochettinon nykyinen sopimus Spursin kanssa ulottuu kesään 2021, joten palkankorotukseen tuskin liittyy jatkovuosien allekirjoittamista.

Pochettino on kuitenkin Telegraphin mukaan valmis myös pidentämään sopimustaan, jos hän saa Spurs-johdolta takeet siitä, että nykyiset runkopelaajat pysyvät seurassa ja että siirtomarkkinoilta haetaan joukkueeseen täsmävahvistuksia. Lehden mukaan Pochettino haluaisi ainakin 17-vuotiaan superlupauksen Ryan Sessegnonin Fulhamista.