Advertisement

Pulisille potkut!

Valioliigaseura West Bromwich Albion on erottanut managerinsa Tony Pulisin. Potkut eivät tule surkeasti menneen alkukauden jälkeen yllätyksenä. West Brom löytyy tällä hetkellä Valioliigan sijalta 17, vain pisteen putoamisrajan yläpuolella. Pulisin potkuja edelsi 11 ottelun voitoton putki, johon kuului 7 tappiota.

West Bromin kannattajat ovat jo pitkään vaatineet Pulisin potkuja, ja viimeinen niitti 59-vuotiaan waleisläisen arkkuun tuli lauantaina, kun Albion kärsi nöyryyttävän 0-4 -kotitappion Chelsealle. Pulis on tunnettu inhorealistisesta, äärimmäisen puolustusvoittoisesta ja riskittömästä pelityylistään. Tämä pelitapa on varmasti alentanut Baggies-kannattajien kärsivällisyyttä managerinsa suhteen.

Pulisin asemaa ei edeasauttanut se, että Chelsea-ottelua oli Hawthorns-stadionilla seuraamassa harvoin paikalle saapuva West Bromin omistaja Guochuan Lai. Lai sai todistaa paikan päällä paitsi omistamansa joukkueen surkeaa esitystä kentällä, myös West Brom -fanien äänekästä ja näkyvää protestointia Pulisia vastaan.

West Bromin puheenjohtaja John Williams kommentoi Pulisin erottamispäätöstä seuran nettisivuilta löytyvässä tiedotteessa seuraavanlaisesti:

”Olemme tulosbisneksessä ja viime kauden lopun sekä tämän kauden aikana omamme ovat olleet hyvin pettymyksellisiä. Haluamme ilmaista arvostuksemme Tonyn panosta ja kovaa työtä kohtaan muutoksen ajanjakson aikana, joka piti sisällään seuran omistajuuden muutoksen. Toivomme hänelle hyvää hänen tuleviin koitoksiinsa.”

Tiedotteessa kerrottiin myös, että Pulisin apuvalmentaja Gary Megson ottaa päävalmentajan vastuun itselleen toistaiseksi.

Pulis ehti toimia Baggiesin managerina lähes kolmen vuoden ajan. Hänet nimitettiin tehtävään tammikuussa 2015, West Bromin ollessa Valioliigassa sijalla 17. Walesiläismanageri sai joukkueensa otteita parannettua ja päätti kauden sijalla 13. Seuraavalla kaudella West Brom sijoittui 14.:ksi, päättäen edelliskauden 10. sijalle. Edelliskauden loppu oli kuitenkin Albionille vaikea, eivätkä joukkueen otteet siitä koskaan Pulisin aikana pysyvästi kohentuneet.

Mikäli West Brom ei hanki pikavauhtia Pulisille jotakuta nimekkäämpää korvaajaa, joutuu uusi manageri Megson heti melkoiseen testiin. Albionin seuraava ottelu on nimittäin vieraspeli Tottenham Hotspuria vastaan. Tätä seuraavat kotipelit Newcastlea ja Crystal Palacea vastaan.

Pulis on tämän kauden aikana jo viides kenkää saava valioliigamangeri. Muita päävalmentajaa kesken kauden vaihtaneita seuroja ovat mm. sarjataulukossa pisteen päässä West Bromista majaileva West Ham United sekä sarjajumbo Crystal Palace. Palacen peli on osoittanut kohentumisen merkkejä veteraanimanageri Roy Hodgsonin tultua seuraan. West Hamiin tulleen David Moyesin vyöllä on toistaiseksi vain yksi peli, tappioon päättynyt, mutta myös Hammersin luulisi parantavan otteitaan jahka Moyes saa ajatuksensa ajettua sisään joukkueeseen.

West Bromin uuden managerin, oli se sitten Megson tai joku muu, onkin tärkeää saada joukkueen kurssi käännettyä ja nopeasti. Valioliigassa kilpailu on armotonta, ja mikäli Baggiesin peli jatkuu samanlaisena, löytyy sen osoite ensi kaudella takuuvarmasti Championshipin puolelta.