Real Madrid jatkoon dramaattisten vaiheiden jälkeen

Real Madrid ja Juventus laittoivat pystyyn todellisen jännitysnäytelmän Mestarien liigan puolivälierävaiheessa. Real Madrid kävi ensin Torinossa hakemassa arvokkaan 3-0 vierasvoiton. Juventus puolestaan näytti Madridissa, ettei se ole suostunut luovuttamaan. Mario Mandzukic teki Juventuksen ensimmäisen maalin vain 2. minuutin kohdalla. Sama mies iski illan toisen osumansa vielä ensimmäisellä puoliajalla.

Toisella puoliajalla Blaise Matuidi toi Juventuksen jo tasoihin Real Madridin maalivahdin Kaylor Navasin suosiollisella avustuksella. Tässä vaiheessa Juventuksen puolella näytti erittäin hyvältä. Real Madrid sai kuitenkin käännettyä painetta Gigi Buffonin maalille ja lopulta lisäajan viimeisellä minuutilla kova työ palkittiin.

Medhi Benatia kaatoi Lucas Vazquezin rangaistusalueella ja tuomiona rangaistuspotku. Tilanne herätti Juventuksen pelaajissa suuren raivon ja Buffon muun muassa ajettiin ulos punaisella kortilla. Tilanne on herättänyt myös sosiaalisessa mediassa paljon kommentteja puolesta ja vastaan. Realin kannattajat luonnollisesti ovat ehdottomasti sitä mieltä, että kyseessä oli selvä rike. Juventuksen kannattajat puolestaan uskovat tilanteen olleen karkea tuomari virhe. Puolueettomien mielipide jakautuu myös hyvin rajusti.

Faktaa on se, että tilanteessa oli kontakti. Tuon takia rangaistuspotku on vihellettävissä. Vazquez lähtee kuitenkin kaatumaan jo ennen rikkeen aiheuttanutta kontaktia. Tässä mielessä rankkarin olisi voinut jättää viheltämättäkin Peliä oli jäljellä myös vain vajaa puoli minuuttia. Jos rike on tapahtunut pelikellon ajalla ei luonnollisesti ole merkitystä. Osa tuomareista olisi jättänyt tilanteen viheltämättä. Buffonin punaisen erotuomari Michael Oliver sen sijaan olisi voinut jättää antamatta ja päästää konkarimaalivahdin keltaisella.

Cristiano Ronaldo ampui rangaistuspotkun tarkasti ja kovaa yläkulmaan ja johdatti joukkueensa Mestarien liigan välieriin yhteismaalein 4-3