Roomassa nähtiin huikea futisilta Barcelonan ja AS Roman taistellessa jatkopaikasta

AS Roma lähti Mestarien liigan puolivälierien toiseen vaiheeseen kotikentällään 4-1 tappioasemassa Barcelonaa vastaan. Barcelonassa pelatussa ottelussa AS Roma oli tehnyt kaksi valitettavaa omaa maalia. Daniele De Rossi sekä Kostas Manolas olivat joukkueen epäonnen sotureina tuossa ottelussa. Ja minkälainen ilta AS Romalle tulikaan kotikentällään.

Rooma tarvitsi kipeästi nopeaa osumaa ja saivatkin sellaisen. Edin Dzeko iski joukkueelleen ensimmäisen maalin kuudennella peliminuutilla. Sama mies teki myös ratkaisevan tärkeäksi nousseen vierasosuman Nou Campilla. AS Roma hallitsi ensimmäistä puoliaikaa ja loi muutaman muunkin hyvin tilanteen. Lisämaaleja ei kuitenkaan ensimmäisellä puoliajalla nähty.

Toisella puoliajalla Rooma jatkoi painostusta. Barcelonan Gerard Pigue teki idioottimaisen virheen repiessään Dzekoa kädestä maihin omalla rangaistusalueellaan. Tuomiona rangaistuspotku, jonka laittoi varmasti sisään ensimmäisessä osassa oman maalin tehnyt De Rossi. Tässä vaiheessa oli pelattu vasta 58. minuuttia. Lopulta 82. minuutilla kulmapotkusta toisen ensimmäisessä osassa oman maalin tehnyt Manolas puski joukkueen 3-0 johtoon. Yhtäkkiä AS Roma oli tullut tasoihin ja menossa jatkoon vierasmaalisäännöllä. Barcelona heräsi vasta tässä vaiheessa kunnolla pelaamaan.

Barcelona haki kuumeisesti maalia, mutta Alisson piti maalinsa puhtaana ja näin AS Roma pudotti jatkosta suuren ja mahtavan Barcelonan. 4-1 lähtökohdista juuri kukaan ei antanut Roomalle juuri minkään näköisiä mahdollisuuksia.

Jälleen kerran nähtiin kuitenkin, mitä jalkapallo on parhaimmillaan. Ja toisaalta pahimmillaan. Riippuen siitä kumman joukkueen kantilta asiaa katsoo. AS Roma voitti maalia kohti menneet laukaukset 7-2. Kaksi omaa maalia ensimmäisessä osassa, niin jossain määrin voisi sanoa, että Roma meni ansaitusti jatkoon Liverpoolin seuraksi.