Advertisement

Rooneyn tulevaisuus Manchester Unitedin paidassa – ”He vanhenevat emmekä voi pysäyttää kelloa”

Manchester United ikoni Wayne Rooneyn otteet ja tulevaisuus Red Devilsien paidassa ovat olleet valokeilassa. Evertonin kasvatista seuralegendaksi yhdessä englantilaisen jalkapalloilun suurimmassa seurassa on vain yksi Rooneyn meriiteistä. 

Viime viikon FA Cupin ottelussa Readingia vastaan 31-vuotias Rooney kirjoitti nimensä kertaalleen historian kirjoihin osuessaan 249:nen kerran punapaidoissa. Samaan on pystynyt ainoastaan seuran historiallinen legenda Sir Bobby Charlton. Ennen Reading ottelua Rooney on kirjannut kuusi 90 minuutin esiintymistä tällä kaudella, joista ainoastaan kaksi on tullut valioliigan otteluissa. Myös maalitili on kärsinyt huomattavasti; valioliigassa englantilaishyökkääjä on 14 esiintymisessään kirjannut vain yhden maalin.

Tulevaisuus Manchesterissä puhuttavat niin katsojia kuin valmentajaa Jose Mourinhoa:

”On aina sääli kun tämän kaltaisten pelaajien urat lähenevät loppuaan, he vanhenevat emmekä voi pysäyttää kelloa. Mutta kun [kyseiset pelaajat] huolehtivat itsestään oikeanlaisen harjoittelun avulla, ja kun valmennusjohto ymmärtää teini-ikäisen ja 30 vuotiaan kehon eron, nämä pelaajat voivat pitkittää uransa loppua. Siksi meillä on pelaajia kuin Michael [Carrick], Zlatan [Ibrahimovic] ja Wayne [Rooney].”

Rooneyllä on seuraavan kerran mahdollisuus rikkoa Sir Bobby Charltonin maaliennätys huomisessa EFL Cupin semifinaalissa Hullia vastaan, tai seuraavassa valioliigan sunnuntaisessa huippuottelussa, arkkivihollista Liverpoolia vastaan.