Advertisement

Salahille kauden kolmas kuukauden pelaajan palkinto

Liverpoolin Mohamed Salah on valittu maaliskuun parhaaksi pelaajaksi Valioliigassa. Kuukauden parhaan palkinto on Salahille jo toinen perättäinen, sekä peräti jo kolmas tällä kaudella. Hänet valittiin kuukauden parhaaksi myös marraskuussa.

Valinnan myötä Salah onnistui tekemään myös Valioliigan historiaa. Kukaan pelaaja ei ole aiemmin tullut valituksi kuukauden pelaajaksi kolme kertaa saman kauden aikana.

Salahin maaliskuu Valioliigassa piti sisällään neljä ottelua, joissa syntyi yhteensä kuusi maalia sekä yksi maaliin johtanut syöttö. Kohokohta oli ehdottomasti 5-1 -voitto Watfordia vastaan, jossa Salah oli mukana jokaisessa maalissa, syöttäen yhden ja viimeistellen itse peräti neljä. Liverpool onnistui maaliskuun aikana kymmenesti maalinteossa, eli Salah viimeisteli 60% joukkueensa maaleista kuun aikana.

Egyptiläinen on tyytyväinen palkinnosta, mutta henkilökohtaisella tasolla hänellä on näköpiirissä jo uusi ennätys. 29 maalia Valioliigassa viimeistellyt Salah tahtoo rikkoa Valioliigan yhden kauden maaliennätyksen, 31 maalia, jota pitävät hallussaan Alan Shearer (1995-96), Cristiano Ronaldo (2007-08) sekä Luis Suarez (2013-14).

”Minusta on hienoa voittaa tämä taas, meillä oli hyviä tuloksia kuluneen kuun aikana joten se on kaikkein tärkein asia”, Salah kommentoi Valioliigan verkkosivuilla. ”Olen hyvin ylpeä, että taistelen Valioliigan maaliennätyksen rikkomisesta. Ajattelen sitä joka ottelussa. Se on tavoitteeni, haluan tehdä maaleja ja auttaa joukkuetta voittamaan taas. Jäljellä on vielä viisi ottelua, mahdollisuudet ovat hyvät joten saa nähdä.”

Salah loukkaantui lievästi Mestarien liigan puolivälierien ensimmäisessä osaottelussa Manchester Cityä vastaan, mikä piti hänet sivussa viime viikonlopun paikalliskamppailusta Evertonia vastaan. Toisessa osaottelussa Salah oli kuitenkin taas avauksessa ja teki Cityn selän katkaisseen maalin, joten hänen pitäisi olla hyvässä iskussa taistelemassa myös jälleen Valioliigassa maaleista.