Advertisement

Southamptonin luottopakki uskoo Hughesin pitävän seuran Valioliigassa

Southamptonissa puhaltavat muutoksen tuulet jo toistamiseen vajaan vuoden sisään. Vasta viime kesänä seuran edustusjoukkueen manageriksi palkattu Mauricio Pellegrino sai viime viikolla väistyä tehtävästään. Tilalle palkattiin walesilainen valmentajakonkari Mark Hughes.

Pelaajanakin Southamptonia edustaneen Hughesin aikakausi käynnistyi varsin hyvin, sillä eilen joukkue eteni FA Cupin välieriin pudottamalla edellisellä kierroksella Manchester Cityn tiputtaneen Ykkösliigan joukkueen Wiganin. Voitto toi varmasti uskoa omaan tekemiseen joukkueelle, joka on voittanut Valioliigassa vain kerran sitten marraskuun.

Itseluottamuksen lisäksi tärkeää joukkueelle on myös luottamus manageriin. Ainakin vasemmalle laitapuolustajalle Ryan Bertrandille Hughes on ehtinyt lyhyessä ajassa antamaan hyvän ensivaikutelman.

”Erittäin hyvän. Odotan innolla, että pääsen pelaamaan loppukauden hänen alaisuudessaan”, Bertrand kommentoi Sky Sportsin mukaan. ”Hän on ehtinyt näkemään kaikenlaista. Jopa pelaajana hän on valtaisan kokenut ja mitä hän voikaan jakaa meidän kanssamme, toivottavasti pystymme käyttämään sen ja tekemään mitä täytyy tehdä.”

Bertrand tarkoittaa arvatenkin Valioliigassa säilymistä. Vuodesta 2012 lähtien Valioliigassa pelannut Southampton on putoamisviivan alapuolella. Matkaa säilymiseen on tällä hetkellä kuitenkin vain kaksi pistettä.

Myöskään edellistä valmentajaansa Bertrand ei lähtenyt teilaamaan. Hänen mukaansa vastuu joukkueen alavireisestä alkukaudesta on myös pelaajilla.

”Kun tulee aika tehdä muutoksia, valitettavasti se on manageri joka joutuu kärsimään.”

Vain kolme ottelua takareisivamman vuoksi tällä kaudella sivussa ollut Bertrand lähtee seuraavaksi maajoukkueen matkaan pelaamaan harjoitusottelut Hollantia sekä Italiaa vastaan. Maajoukkuetauon jälkeen luvassa on kuitenkin huipputärkeä ottelu, kun Southampton matkustaa sarjataulukossa juuri yhden sijan yläpuolella olevan West Hamin vieraaksi.

”Se on todellakin valtava ottelu. Se on jotain jota voi kaikin mokomin jo odottaa. Ei siihen muutoin voi asennoitua. Menemme sinne ja nautimme tilaisuudesta, koska jos palaamme hyvän tuloksen kanssa olemme erittäin hyvässä tilanteessa.”