Advertisement

Southgatella hyvä käsitys tulevasta MM-kisaryhmästään

Englannin valmistautuminen on ensi kesän MM-kisoihin on sujunut mallikkaasti. Englannin manageri Gareth Southgate on kierrättänyt suuren määrän pelaajia harjoitusmaaotteluissa ja ajanut samalla radikaalia nuorennusleikkausta maan A-maajoukkueeseen. Joukkue pelasi karsinnat ilman tappioita ja sama tahti on jatkunut myös harjoitusmaaotteluissa.

Brasiliaa ja Saksaa vastaan Englanti pelasi 0-0 tasapelit, Italiaa vastaan 1-1 tasapelin ja Hollannin Englanti voitti 0-1. Karsinnat ja harjoitusottelut ovat muokanneet Southgaten mielikuvaa siitä, ketkä tulevat olemaan mukana kesän MM-kisaryhmässä. Managerin mukaan noin 19-20 pelaajalla on melko varma kisapaikka.

Alustava 35 pelaajan ryhmä lyödään lukkoon toukokuun 14. päivä. Kesäkuun neljänteen päivään mennessä ryhmä kutistetaan lopulliseen muotoonsa 23 pelaajaan.

”19-20 pelaajaa ovat melko varmoja”, Southgate kertoi Sky Sportsille.

”Asioista joita olemme yrittäneet, olemme oppineet paljon. Se mikä on miellyttänyt minua paljon on se, miten pojat ovat ratkaisseet ongelmat kentällä itse. Vastustajan muodostelman muuttumiset ja tavat, joilla he purkavat erilaisia prässäys taktiikoita.”

”Olemme pelanneet neljää suurimpien jalkapallomaiden joukkoon kuuluvia maita vastaan ja olleet iskukykyisiä jokaisessa pelissä.”

Englanti kohtaa jäljellä olevissa kahdessa harjoitusmaaottelussa vielä Nigeriaa ja Costa Ricaa vastaan ennen MM-kisojen avausta.

Seuraa myös Twitterissä!
@pasi_rosti
@vaihtopenkkicom