Advertisement

Southgaten mukaan Englannin on saatava oma talo järjestykseen rasismin suhteen

Englannin manageri Gareth Southgate otti kantaa rasismiin. Ensi kesän MM-kisat pidetään Venäjällä. Venäjän suuntaan on kohdistunut paljon rasismiin liittyviä negatiivisia asioita viime aikoina. Southgate uskoo kuitenkin, ettei Englannin kannatta keskittyä vain rasismiin Venäjällä. Sen sijaan valmentajan mukaan Englannin on saatava oma talo kuntoon asian suhteen.

”Mielestäni meidän ei kannata puhua vain rasismista Venäjällä”, Southgate kertoi ennen Hollantia vastaan pelattavaa harjoitusmaaottelua.

”Meidän täytyy saada oma talo järjestykseen. Asioita on yhä käynnissä omassa maassamme rasismiin liittyen, jotka eivät ole oikein.”

”Osoitamme jatkuvasti sormella Venäjää, jossa tulemme olemaan vieraita parin kuukauden päästä. Emme kuitenkaan ole ratkaissut asioita omassa maassamme. Ennen kuin onnistumme siinä, meidän ei mielestäni tule osoitella sormella muualle.”

Kuluvalla kaudella on Valioliigatasollakin tullut esiin rasismiin liittyviä välikohtauksia. Ongelma on yhä vakava yleisesti maailmalla. Ongelmaan on pyritty puuttumaan. Muun muassa Kick It Out -järjestö on pyrkinyt muutamaan pelaajien ja jalkapalloa seuraavien ihmisten asennoitumista rasismia kohtaan erilaisilla kampanjoilla.

Englannin ja Venäjän diplomaattiset välit ovat olleet jo valmiiksi viime aikoina erityisen herkät. Britannian Ulkoministeri Boris Johnson vertasi muun muassa Vladimir Putinia Adolf Hitleriin. Välien tulehtumisen taustalla on esimerkiksi Iso-Britannian syytökset Venäjän osallisuudesta Englannissa murhatun venäläisen ex-agentin murhaan.

Seuraa myös Twitterissä!
@pasi_rosti
@vaihtopenkkicom