Advertisement

Stoke valmis taistelemaan säilymisestä

Valioliigan loppu alkaa jo häämöttää, kun joukkueilla on jäljellä joko seitsemän tai kahdeksan ottelua. Mestaruus vaikuttaa jo ratkenneelta, mutta muuten joukkueilla riittää vielä paljon pelattavaa niin europaikoista kuin putoamista vastaankin taistellessa. Keskikasti on tällä hetkellä hyvin tiivis, ja jopa kymmenentenä oleva Bournemouth on ainoastaan kahdeksan pistettä putoamisviivan yläpuolella eikä pysty vielä täysin rauhallisesti hengittämään.

Yksi putoamisviivan alapuolella olevista on sijalla 19 majaileva Stoke City. Matkaa säilymiseen on tällä hetkellä vain kolme pistettä, mutta Stokella on koko sarjan huonoin maaliero. Stoken manageri Paul Lambert myöntää, että tässä vaiheessa hienoudet voi heittää romukoppaan ja paikka Valioliigassa ensi kaudellekin saavutetaan vain kovalla taistelulla. Stoken seuraava ottelu on varsin hankala, sillä joukkue matkustaa sunnuntaina Lontooseen Arsenalin vieraaksi.

”Se on yhtä iso peli kuin Huddersfield-ottelu silloin, kun aloitin täällä. Näen ne kaikki yhtä tärkeinä. En yritä vähätellä sitä, mutta aion taistella. Niin kauan kuin taistelee, on mahdollisuus, ja niin pitää tehdä, jatkaa taistelua”, Lambert selitti Sky Sportsin mukaan. ”Se on varsin hankala ottelu, mutta tiedän että pystymme voittamaan ja sillä asenteella myös lähdemme sinne. Seuraavat pari peliä ovat hankalia mutta niin ovat luultavasti kaikki loputkin.”

Lambertin mukaan Stokella ei ole ollut tällä kaudella onnikaan myötä.

”Meillä ei ole ollut onnea, jota tarvitsee jalkapallossa ja joukkueena, tarvitsee hieman myös onnea puolelleen. Yksilövirheet ovat maksaneet meille joitain pelejä mutta joukkueen suoritustaso on sellainen, etten voisi vaatia enempää.”

Stokella on hyvät perusteet lähteä luottavaisin mielin Arsenalin kaatoon. Ensimmäinen ottelu tällä kaudella joukkueiden välillä päättyi Stoken kotivoittoon lukemin 1-0.