Advertisement

Stoken kulttihyökkääjälle jatkosopimus

Stoke Cityn yli kaksimetrinen kärkimies Peter Crouch on allekirjoittanut seuran kanssa uuden yhden kauden mittaisen jatkosopimuksen. Uusi sopimus pitää Crouchin seurassa kesään 2019 asti.

Crouch aloitti ammattilaisuransa jo viime vuosituhannen puolella vuonna 1999. Valioliigassa hän on pelannut joka kausi kaudesta 2001-02 lähtien. Ennätyksiäkin on syntynyt. Hiljattain Crouchista tuli eniten vaihdosta kentälle Valioliigassa tullut pelaaja. Noita esiintymisiä hänellä on jo 144 kappaletta. Vaihdosta tullessaan Crouch on tehnyt Valioliigassa 15 maalia. Isompaan määrään ovat pystyneet ainoastaan Jermain Defoe, Ole Gunnar Solskjär ja Nwankwo Kanu. Crouchilla on lisäksi Valioliigan historian eniten päällä tehtyjä maaleja, peräti 52 kappaletta.

”Hänellä on vielä hyvin paljon tarjottavaa meille”, Stoken manageri Mark Hughes kommentoi BBC Sportin mukaan. ”Hän pystyy edelleen vaikuttamaan otteluiden kulkuun suuresti, kuten hän on tällä kaudella osoittanut monta kertaa.”

Crouch siirtyi Stokeen Tottenhamista silloisella Stoken siirtoennätyksellä, 10 miljoonan punnan summalla vuonna 2011. Kannattajien suuri suosikki on harvoin päässyt olemaan kiistaton ykköshyökkääjä, mutta on hyväksynyt roolinsa mukisematta. Tällä kaudella kaikki hänen yhdeksän otteluaan Valioliigassa ovat tulleet vaihtopenkin kautta, mutta hän on silti joukkueen paras maalintekijä neljällä osumallaan.

”Peter on iloinen täällä, eikä hän ole peitellyt haluaan pysyä seurassa”, Stoken johtoryhmän Tony Scholes puolestaan totesi. ”Olemme hyvin iloisia tästä uutisesta.”

Stoken kausi on ollut aavistuksen alavireinen ja joukkue on tällä hetkellä Valioliigassa sijalla 15. Seuraavaksi tiedossa on todella haastava ottelu, kun Liverpool saapuu keskiviikkona vieraaksi. Ottelu pelataan alkaen kello 22.00 Suomen aikaa.